01x01 - Vánoce u Simpsonových

Originálny názov: The Simpsons Roasting On An Open Fire
Produkčný kód: 7G08

Scenár: Mimi Pond, Réžia: David Silverman
Premiéra v USA: 17. december 1989

Obsah

Obrázok z epizódy 01x01

Vianoce stoja predo dvermi a Bart s Lisou ukazujú Homerovi a Marge ich list so želaniami. Lisa si želá poníka, Bart zasa tetovanie. Keď Bart nakoniec príde domov aj s tetovaním, všetky peniaze idú na jeho odstránenie (tetovania samozrejme :) ).

Medzi tým sa Homer dozvie, že tento rok nedostanú Vianočné odmeny. Tak si vezme sužovaný otec vedľajšiu prácu ako Santa Claus. Peniaze čo zarobil v tejto práci, prehrá na psích dostihoch. Napriek tomu niečo získa.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 

Nie je.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Moe má čierne vlasy, Barney ich má blond?
... Lisa napísala 6x poníka na svoj list želaní?
... Vianočné predstavenie Springfieldskej základnej školy dostalo 3 a pol hviezdy v jednej divadelnej kritike, čo hrdo oznamuje plagát pred budovou?
... v liste čo písala Marge bolo toto: "Milý priatelia rodiny Simpsonových, tento rok sme zažili zlé ale aj šťastné časy. Najprv to zlé: Našu mačku Snowball nečakane prešlo auto a teraz je v mačacom nebi. Teraz máme Snowball II, život ide jednoducho ďalej. Keď už píšem o tom živote, Abe žije ešte stále u nás, neznesiteľný ako vždy, Maggie sa naučila chodiť, Lisa dostáva čisté jednotky a Bart, no, jednoducho, máme ho radi. Všetci sme vo vianočnej nálade. Homer vás necháva pozdravovať. Šťastné sviatky Vám prajú, Simpsonovci."
... pri konci epizódy je pozadie za Homerom otočené dolu hlavou (Bartova fotka a kryt z lampy)?
... protivníci Santa's little helper-a sa volali: Quadruped (Štvornožec), Whirlwind (Vzdušný vír), Fido, Dog O'War, Chew My Shoe (Žuj moje topánky)?



Nasledujúca epizóda >>