17x02 - Děvče, které spalo příliš málo

Originálny názov: The Girl Who Slept Too Little
Produkčný kód: GABF16

Scenár: John Frink, Réžia: Raymond S. Persi
Premiéra v USA: 18. september 2005

Referencie: (vysvetlivky) Spiderman [F], Cats [muzikál]

Obsah

Obrázok z epizódy 17x02

Rodina sa zobúdza na hlasné zvuky spoza ich záhrady, kde sa stavia nové múzeum známok. Simpsonovci sú na čele protestu na zastavenie stavania múzea v ich obytnej zóne. To sa im podarí, ale múzeum vybudujú na mieste Springfieldského cintorína, ktorý musel byť kvôli tomu presťahovaný za ich dom.

Z Lisinej izby je výhľad na cintorín, čo ju desí a nemôže poriadne spať. Ide preto spať rodičom do spálne. Tí sa ju snažia presvedčiť, že sa nemusí ničoho báť, tým že strávia noc v jej izbe. Ale aj oni sú vyľakaní, a tak sa vrátia do spálne. Keď im psychiatrička ponúkne drahú pomoc, odmietnu.

Lisa sa medzitým rozhodla stráviť noc na cintoríne, aby porazila svoj strach. Nešťastne sa potkne, udrie si hlavu a omdlie. V bezvedomí sa jej sníva zvláštny sen, v ktorom jej postavičky z rozprávkovej knihy pomáhajú prekonať jej strach.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Celý gag je robený v plastelíne. 6 guličiek sa prikotúľa do obývačky. Chvíľu do seba na zemi narážajú až sa dostanú na gauč, kde sa premenia na postavy. Simpsonovci sa zarazia a udivene sa pozrú vedľa na modrú postavičku, ktorá sedí s nimi na gauči.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... že Maggie bola na začiatku epizódy v bielom?
... Ralph mal parkovacie miesto číslo 3?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>