17x09 - Simpsonovské vánoční skazky

Originálny názov: Simpsons Christmas Stories
Produkčný kód: HABF01

Scenár: Don Payne, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 18. december 2005

Referencie: (vysvetlivky) Futurama [S], Vianočná koleda [K], The Tonight Show with Johnny Carson [TV šou], Jingle Bell Rock [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 17x09

"Prvé Vianoce" - Vláčik reverenda Lovejoya sa rozbije a tak prevezme bohoslužbu Homer. Rozpráva svoju verziu narodenia Krista. V Homerovej verzii vystupujú Jozef (Homer), Mária (Marge) a s vlasmi ako ježko, problémový malý Ježiško (Bart), utekajúci pred zlým Kráľom Herodeom (Pán Burns).

"Videl som Abe-a preklínať Santu" - Abe vysvetľuje prečo sa snaží chytiť na Štedrý večer Santu do pasce na medvede. Ako bojový pilot v druhej svetovej vojne, Abe bol zostrelený spolu so svojím strelcom pánom Burnsom, stroskotali na ostrove. Mysleli si, že Santa Claus je nepriateľské lietadlo a tak ho zostrelili. Keď zistili, čo spravili, pomohli Santovi opraviť jeho sane, takže mohol dokončiť svoju cestu. Burns sa však rozhodol ukradnúť sane a utiecť z ostrova. Abe vrátil sane Santovi a ten mu sľúbil, že pošle pomoc, ale nikdy sa tak nestalo.

"Luskáčik" - Príbeh začína v Springfieldskej základnej škole. Obyvatelia Springfieldu prežívajú deň v tóne Luskáčika. Aktivity zahŕňajú Moeov pokus o samovraždu, Marge snažiacu sa pripraviť Štedrú večeru a Homera zbesilo hľadajúc darček pre Marge.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Objavia sa noviny Springfield Shopper s titulkom "Couch gag thrills nations" (Gaučové gagy vzrušujú národy).

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Ned Flanders mal zapnuté zvonenie na mobile v kostole?
... že v kostole boli za Barneym aj Dr. Dlaha s rodinou?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>