17x01 - Ohňostroj oddanosti

Originálny názov: Bonfire of the Manatees
Produkčný kód: GABF18

Scenár: Dan Greaney, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 11. september 2005
Hviezdni hostia: Alec Baldwin ako doktor Caleb Thorn

Referencie: (vysvetlivky) Fahrenheit 9/11 [F], Looney Tunes [S]

Obsah

Obrázok z epizódy 17x01

Homer sa zapletie kvôli stávkovaniu na zápasy amerického futbalu do problémov s mafiou. Požičal si peniaze od Tlstého Tonyho, ktorý chce ako náhradu použiť dom Simpsonovcov ako miesto pre natočenie pornofilmu s názvom “Lemony Lickit: A Series of Horny Events.” Homer pošle Marge a deti preč do “Santovej Dedinky”, aby sa ich zbavil. Vrátia sa však skoro, pretože sa im tam nepáčilo a Marge uvidí ako sa v ich dome natáča. Odchádza urazená preč z domu a tak Homer zostane sám s deťmi.

Marge sa stretne s doktorom Calebom Thornom, vedcom, ktorý má slabosť v záchrane ohrozeného druhu živočícha: lamantína širokonosého. Homer a deti sa vydajú nájsť Marge a popri tom ostanú u "vidieckeho bratranca".

Marge nájde miesto, kde ju potrebujú a tiež sa snaží zachrániť lamantínov. Homer chce očariť Marge tým, že sa pokúsi zachrániť lamantínov pred bandou výtržníkov na vodných skútroch. Dostať ho z toho však musí "vidiecky bratranec". Homerovi sa pokus vyplatí a Marge sa s ním udobrí. Homer sa rozhodne urobiť si dovolenku a pošle lamantína do atómovej elektrárne namiesto seba ako falošného Homera.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Does any kid still do this anymore?
 Český preklad:   -

 

Gaučový gag

 V izbe je detektor kovov (taký ako na letisku). Všetci bez problémov prejdú okrem Homera, pri ktorom detektor pípa. Tak sa vráti, dá si dole opasok a vyzuje si topánky. Znova prejde cez detektor, ktorý opäť zapípa. Vyzlečie sa teda do spodkov, ale aj tak detektor zapípa. Policajt, ktorý tam dohliada, Homera skontroluje ručným detektorom, ktorý pritom stále pípa.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... gaučová scéna trvá okolo 18 sekúnd (jedna z najdlhších v seriáli)?
... Mustangovia (Broncos) vyhrali zápas 19 : 14?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>