16x21 - Otec, syn a host svatý

Originálny názov: The Father, The Son, and The Holy Guest Star
Produkčný kód: GABF09

Scenár: Matt Warburton, Réžia: Michael Polcino
Premiéra v USA: 15. máj 2005
Hviezdni hostia: Liam Neeson ako Otec Sean

Referencie: (vysvetlivky) Pán prsteňov [K], Spiderman [komiks], Super Mario Bros [videohra], Scooby Doo [S], Surfin' USA - Beach Boys [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 16x21

Bart je vylúčený zo školy po tom, čo je podozrivý z toho, že prekazil pokojný priebeh stredovekého festivalu, aj keď v skutočnosti je vinníkom Willie. Marge ho zapíše do katolíckej školy, kde sa stretáva s prísnou mníškou a otcom Seanom. Bartovi je otec Sean veľmi sympatický a napokon je rozhodnutý prijať prijíma katolícku vieru.

Toto sa nikomu v rodine nepáči. Homer ide to školy, aby to skončil, ale otcova silná osobnosť aj jeho presvedčí prejsť na inú vieru. Reverend Lovejoy hovorí Marge, že ona a Homer pôjdu do rozdielneho neba, keďže majú rozdielnu veru. Marge, Ned a Lovejoy idú na Homerovo a Bartovo prvé sväté prijímanie, aby im zabránili stať sa oficiálne katolíkmi...

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka je v podobe nafukovacích balónov. Postupne si sadajú na gauč, okrem Homera, ktorý praskne kvôli pazúrom mačky Sněhulky II (Snowball II).

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...táto epizóda mala mať pôvodne premiéru 10. apríla 2005, no bola preložená na neskôr, kvôli smrti pápeža Jána Pavla II?
...epizódu sledovalo počas premiéry v USA 8,7 milióna divákov?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>