16x10 - Svatby podle Homera

Originálny názov: There's Something About Marrying
Produkčný kód: GABF04

Scenár: J. Stewart Burns, Réžia: Nancy Kruse
Premiéra v USA: 20. február 2005

Referencie: (vysvetlivky) Looney Toones [S], Day-O (Banana Boat Song) - Harry Belafonte [P], Que Sera Sera - Doris Day [P], Let's Twist Again - Chubby Checker [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 16x10

Bart a Milhouse nahnevajú naivne vyzerajúceho turistu menom Howell Huser a ten preruší svoju 47 ročnú šnúru usmievania sa, po tom ako ho z mesta vyštvú Dolph, Jimbo a Kearney. Huser sa neskôr objaví v televízii Soft News Network a varuje turistov, pred návštevou Springfieldu. Turistický ruch v Springfielde preto úplne upadne, preto zvolá starosta Quimby stretnutie, pričom Lisa navrhne, aby zlegalizovali sobáše rovnakého pohlavia a prilákali tak množstvo nových turistov.

Reverend Lovejoy odmietne oddávať páry rovnakého pohlavia, a tak sa tejto role ujme Homer. Páry oddáva vo svojej garáži na Evergreen Terrace. Patty požiada Homera, aby viedol jej svadbu s jej ženskou partnerkou Veronicou. Marge sa nepáči, že jej sestra si chce vziať ako „manžela“ ženu. Patty sa bojí, že by mohla svoju sestru stratiť, no keď Marge zistí, že Veronica je v skutočnosti muž, zastaví svadbu a všetko odhalí. Patty sa za neho nevydá a znova zdôrazní, že sa jej páčia iba ženy.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka korčuľuje po obývačke, pričom držia vo vzduchu popraskaný Stanley Cup (s Maggie v ňom). Všetci sú v hokejovej výstroji a každému chýba zub, Homer má navyše monokel.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...v americkej premiére sledovalo túto epizódu 10,5 milióna divákov?
...pôvodný názov tejto epizódy znie v angličtine There's Something About Marrying, čo je narážkou na film There's Something About Mary (Niečo na tej Mary je)?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>