16x14 - Vypráskaný práskač

Originálny názov: The Seven-Beer Snitch
Produkčný kód: GABF08

Scenár: Bill Odenkirk, Réžia: Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 3. apríl 2005
Hviezdni hostia: Frank Gehry, Charles Napier ako Krackney a Joe Mantegna ako Fat Tony

Referencie: (vysvetlivky) Krstný otec [F], Snoopy [S], Batman [S], Yellow Submarine - Beatles [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 16x14

Simpsonovci sú na návšteve Shelbyvillu. Marge sa cíti ponížená, keď vidí za koho Shelbyvillčania považujú Springfielďanov. Na nasledujúcom stretnutí komisie pre kultúrne záležitosti v meste Marge presvedčí občanov o potrebe novej reprezentatívnej koncertnej haly. O architektúru sa postará známy Frank Gehry. Premiérové predstavenie Beethovenovej Piatej symfónie sa skončí totálnym neúspechom a hala čoskoro skrachuje. Tá je čoskoro odkúpená pánom Burnsom, ktorý ju prebuduje na väzenie. To ponúkne novú prácu mnohým Springfielďanom (okrem Homera, ktorý neprejde drogovými testami po tom čo si jeho vzorku zamení Otto za svoju).

Pán Burns tlačí na Wigguma, aby mu zabezpečil pnú vyťaženosť. Prísne posudzovanie každého priestupku spôsobí, že do chládku si sadne aj Homer (za to, že kopal do prázdnej plechovky). Homer sa veľmi nevie prispôsobiť väzenskému štýlu života až kým si nenájde svoju rolu donášača. Užíva si výhody udavača. Je však napokon odhalený a ide mu o život. Vypukne vzbura. Marge však našťastie ešte stále vlastní kľúč od budovy a všetko sa napokon dobre skončí.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci si sadnú na gauč. Opekací rošt prebodne gauč a ten sa začne otáčať nad otvorenou podlahou, kde horí oheň. Margeine vlasy začnú horieť.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...epizódu sledovalo počas premiéry v USA 7,3 milióna divákov?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>