16x05 - Komiksák a Chlapeček

Originálny názov: Fat Man and Little Boy
Produkčný kód: FABF21

Scenár: Joel H. Cohen, Réžia: Mike B. Anderson
Premiéra v USA: 12. december 2004
Hviezdni hostia: Eric Idle ako Declan Desmond

Referencie: (vysvetlivky) Zachrráňte vojaka Ryana [F], Spongebob [S], Dust in the wind - Kansas [P],Monopoly [stolná hra]

Obsah

Obrázok z epizódy 16x05

Bartovi vypadáva jeho posledný mliečny zub. To u neho spôsobí menšiu životnú krízu, cíti, že už stratil svoje detstvo, veci, ktoré ho kedysi bavili už pre neho nie sú zábavou, a preto sa zbavuje všetkých vecí, ktoré by mu ho mohli pripomínať. Svoje pocity vyjadruje cez nápisy na tričkách, čím vzbudzujú veľkú pozornosť. Všimne si ho aj Goose Gladwell a ponúkne mu spolupráci pri hromadnej výrobe tričiek.

Bart začína zarábať veľké peniaze, Homer končí s prácou a žije z jeho zárobkov. Stráca však rešpekt k sebe samému. Dokument ho inšpiruje, aby sa viac venoval Lise. Pomáha jej s vedeckým projektom. Vkradne sa do elektrárne a vezme si trochu plutónia, aby mohol model fungovať. Medzitým Gladwel predá práva na Bartove tričká a Bart z obchodu nedostane ani halier.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci si sadnú na gauč ako obyčajne. Pohľad sa oddiali a odhalí tak obrovského morského čerta (ryba), ktorý zožerie rodinku.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...epizódu sledovalo v americkej premiére 10,3 milióna divákov?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>