16x06 - Poslední recept

Originálny názov: Midnight Rx
Produkčný kód: FABF16

Scenár: Marc Wilmore, Réžia: Nancy Kruse
Premiéra v USA: 16. január 2005

Referencie: (vysvetlivky) Hviezdne vojnu [F], Kráska a zviera [F], Snehulienka a sedem trpaslíkov [F], E.T. mimozemšťan [F], Doom [videohra], White Rabbit - Jefferson Airplane [P], Friends [S], King Kong [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 16x06

V Springfieldskom múzeu letectva a vesmíru sa koná foremný večierok. Pán Burns oznamuje svojich zamestnancom, že končí s podporou na lieky, pretože náklady na zdravotnú starostlivosť rastú. Ostatné veľké podniky nasledujú jeho kroky. Dom dôchodcov nemá dostatok peňazí na lieky, preto sa ich Abe s Homerovou pomocou rozhodne pašovať z Kanady a pomaly sa stáva miestnym distribútorom.

Spolu s Flandersom a Apuom idú na veľkú akciu, ale sú chytení a zajatí. Napokon sú z krajiny vyhostení so zákazom návštevy Kanady. Medzitým sa Smithersova štátna žľaza napuchne kvôli neprístupnosti liekov. Homer, Abe a Burns sa tak opäť vydávajú cez hranice, aby zaobstarali potrebné lieky a aj napriek problémom sa im to podarí.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka vbehne do izby a posadí sa na gauč. Nič sa nedeje. Lisa povie do kamery: "Čo? Vari nemôžme sedieť na gauči len tak?" Homer je potom prepichnutý veľkým oštepom a povie: "D'oh!"

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...epizódu sledovalo v americkej premiére 8,2 milióna divákov?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>