17x21 - Opičí proces

Originálny názov: The Monkey Suit
Produkčný kód: HABF14

Scenár: J. Stewart Burns, Réžia: Raymond S. Persi
Premiéra v USA: 14. máj 2006
Hviezdni hostia: Melanie Griffith ako ona sama, Larry Hagman ako Wallace Brady

Referencie: (vysvetlivky) Muži v čiernom [F], Snoopy [S], Bambi [K]

Obsah

Obrázok z epizódy 17x21

Prázdniny sa končia a Bart si uvedomuje, že zo svojho zoznamu letných aktivít vlastne nič nezažil. Preto v rýchlom tempe vyhráva baseballový zápas, zahrá si v divadelnom muzikále, pozrie si v kine letný trhák a napokon zažije letnú lásku.

Na Lisinom zozname úloh je navštíviť s rodinou múzeum. Tam sa práve začína výstava zbraní. Flanders sa vďaka Homerovi nepodarí dostať na túto výstavu, a tak si aspoň pozrie druhú - o evolúcii ľudstva. To sa mu však vôbec nepáči a je ňou úplne pobúrený, pretože nie je podľa biblie.

Podarí sa mu presadiť, aby sa na škole vyučoval aj biblický vývoj človeka. To sa ale nepáči Lise, protestuje proti tomu, ale dosiahne iba to, že sa už vôbec nebude vyučovať Darwinova teória. To sa jej už vôbec nepáči a tajne sa snaží vyučovať, ale je za to zatknutá. Súdny spor sa pre ňu nevyvíja dobre, ale všetkému výrazne pomôže Marge a teória sa opäť môže vyučovať na školách.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Je ne parle pas francais
 Český preklad:   Nebudu mluvit francouzsky

 

Gaučový gag

 Simpsonovci sedia na gauči a fotí ich fotograf. Výsledkom sú rodinné portréty z roku 2006, 2007, 2008 (rodina smúti za zosnulým Homerom), 2009 (Homerovo miesto zaujal Lenny), 2010 (Marge vymieňa Carl), 2011 (namiesto Lennyho je Jimbo a namiesto Carla opäť Marge), 2012 (Homer sa vracia na svoje miesto ako robot) a 2013 (všetci sú roboti).

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Nelson bol prezlečený za Milhousa prezlečeného za Lisu?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>