17x13 - Zdánlivě nekonečný příběh

Originálny názov: The Seemingly Never-Ending Story
Produkčný kód: HABF06

Scenár: Ian Maxtone-Graham, Réžia: Raymond Persi
Premiéra v USA: 12. marec 2006
Hviezdni hostia: Maurice LaMarche

Referencie: (vysvetlivky) Úkryt [F], Hamlet [div. hra], Hoe-Down - Aaron Copeland [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 17x13

Simpsonovci navštívia jaskyňu. Vďaka Homerovmu nedodržiavaniu predpisov spadne obrovský stalaktit a Simpsonovci sa prepadnú do podzemia jaskyne. Homer sa zasekne v tuneli a Lisa mu skracuje chvíle čakania rozprávaním príbehu.

Minulý týždeň, keď išla zo školy, začala ju naháňať horská koza. Bezpečie našla až u pána Burnsa v podkroví. Ten jej rozpráva príbeh ako prišiel o svoj majetok v stávke s bohatým Texasanom. Chudobný Monty si našiel prácu u Moea. V skrytom liste sa dozvedá o poklade, ktorý získal Moe. Všetko sa to začalo stretnutím s učiteľkou Krabappelovou, ktoré prerástlo v lásku. Tá ho privedie na mizinu, ale v správnom okamihu prichádza Snake s taškou plnou zlatých mincí a vo chvíli nepozornosti o svoj poklad prichádza.

Románik s učiteľkou pokračuje, ale napokon ho Edna opúšťa. Smutný Moe sedí v krčme, popíja a hádže svoje minca do jukeboxu. Burns už vie, kde je skrytý poklad a vďaka nemu môže opäť získať svoj prehratý majetok, ale musí byť na fotke s usmievajúcim sa dieťaťom...

Koze sa napokon podarí dostať do podkrovia a Lisa zistí, že jej len chcela vrátiť jej stratený náhrdelník. Lisa sa odfotí s Burnsom a je z neho opäť boháč.

Aj Homer má svoj príbeh. Videl totiž Texasana, že skryl poklad do jaskyne a tom bol dôvod rodinného výletu. V jaskyni sa zrazu objavujú všetci, ktorí majú s pokladom niečo spoločné. Mierenie zbraní ukončí Marge, ktorá hodí poklad do priepasti. Tak sa končí Bartovo rozprávanie pred Skinnerom, aby mu vysvetlil, prečo sa neučil na test.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci prichádzajú na gauči na výrobnom páse. Končatiny stroja posadia na gauč aj chýbajúceho Homera.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... názov jaskyne je Carl's Dad Caverns - Discovered in 1956 by Carl's Dad?
... jednou z úloh v stávke bolo ukradnúť Homerov vlas?
... Barney sa len tak ľahko nedá vyhodiť z krčmy?
... oproti Moeovej krčme je Moeview Hotel?
... Bart a Nelson kradli školské pomôcky?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>