07x04 - Bart prodává duši

Originálny názov: Bart Sells His Soul
Produkčný kód: 3F02

Scenár: Greg Daniels, Réžia: Wesley Archer
Premiéra v USA: 8. október 1995

Referencie: (vysvetlivky) Občan Kane [F], čarodejník zo zeme Oz [F], Hviezdne vojny [F], In-A-Gadda-Da-Vida - Iron Butterfly [P], Alf [S]

Obsah

Obrázok z epizódy 07x04

Bart sa rozhodne predať svojmu kamošovi Milhouseovi svoju vlastnú dušu za 5 dolárov. Zatiaľ Vočko (Moe) zmení svoj bar na rodinné bistro. Keď sa Bart prestane zabávať na Itchym a Scratchym a neotvoria sa mu dvere na obchode, tak pochopí, že mu tá duša predsa len chýba. Tak sa ju rozhodne znovu získať od Milhousea späť. Ide teda za Milhouseom do bytu jeho babky, no ten mu povie, že jeho dušu vymenil za pár pogov s Alfom.

Vočko je zničený z tej dobroty a milosti, ktorú prejavuje a radšej sa rozhodne bistro zrušiť. Bart zatiaľ celú noc čakal pred komiksovým obchodom, aby si kúpil svoju dušu, ale dozvedel sa, že jeho duša už bola opäť niekomu predaná. Bart teda ide domov s túžbou po svojej duši. Vtedy príde Lisa a vráti mu jeho milovanú dušu, ktorú kúpila ešte pred ním.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I am not a lean, mean, spitting machine
 Český preklad:   Už nikdy se nebudu vyklánět z okna a hrát si na plivající stroj

 

Gaučový gag

 Všetci jazdia na miniatúrnych autíčkach, na hlavách majú fez (klubúčik). Je to narážka na komiks Matta Greoeninga - Life is Hell (Život je peklo).

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Bart má vo sne modré pyžamo na rozdiel od svojho obvyklého zeleného?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>