07x13 - Dva zlí sousedé

Originálny názov: Two Bad Neighbors
Produkčný kód: 3F09

Scenár: Ken Keeler, Réžia: Wesley Archer
Premiéra v USA: 14. január 1996

Referencie: (vysvetlivky) Postrach Denis [F], Dream Police - Cheap Trick [P], Stayin' Alive - Bee Gees [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 07x13

Homer zorganizuje na Ecergreen Terrace výpredaj starých vecí, ale zatieni ho nasťahovanie bývalého prezidenta Spojených štátov – Georgea Busha staršieho a jeho ženy Barbary do domu naproti Simpsonovcom. Bart začne pravidelne chodiť na výlety do domu Bushovcov, čo po čase začne byť otravné a George Bush ho začne nemať rád. Bart nešťastnou náhodou zničí Bushové písané memoáre a za trest ho tresne, čo má za následok Homerovu nevraživosť voči novým susedom.

Obaja sa tvrdohlavo proti sebe postavia. Homer zostrojí raketku, ktorú pošle na jeho dom a prilepí Georgeovi na hlavu parochňu. Ten na to reaguje nápisom na dome, zobrazujúcim Simpsonovcov ako zlých susedov a zničí trávnik pred ich domom. Nakoniec Bart vypustí na Georga kobylky. Ten sa pod vplyvom manželky a Mikhaila Gorbacheva nakoniec ospravedlní, avšak dom predá pretože toto susedstvo z neho robí hrozného človeka. Voľný dom okamžite kúpi ďalší bývalý prezident Gerald Ford, ktorý má s Homerom dobrý vzťah.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Lovec sa posadí na gauč a zapáli si fajku. V izbe je na podlahe Homer ako kožuch a nad gaučom trofeje hláv ostatných členov Simpsonovcov.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Homerov dáždnik má na sebe logo Duff a visí z neho cenovka?
... Apu tiež býva na Evergreen Terrace a to dokonca blízko Simpsonovcov?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>