07x24 - Homerpalooza

Originálny názov: Homerpalooza
Produkčný kód: 3F21

Scenár: Dan Greaney, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 19. máj 1996
Hviezdni hostia: The Smashing Pumpkins, Cypress Hill, Sonic Youth a Peter Frampton

Referencie: (vysvetlivky) Planéta opíc [F], Do you feel like we do? - Peter Frampton [P], Mississippi Queen - Mountain [P], Shinin' On - Grand Funk Railroad [P], You Make Me Feel Like Dancin' - Leo Sayer [P], Hip to be Square - Huey Lewis & the News [P], Insane in the Brain - Cypress Hill [P], Throw your hands in the air - Cypress Hill [P], Zero - Smashing Pumpkins [P], Frankenstein - Edgar Winter Group [P], King Crimson [hudba], Styx II - Styx [hudba], Broken - Nine Inch Nails [hudba]

Obsah

Obrázok z epizódy 07x24

Homer zistí, že ho jeho vlastné deti nepovažujú za coolového. Aby im dokázal opak, kúpi pre seba Barta a Lisu lístky na na alternatívny rockový festival s názvom - Hullabalooza. Na festivale vystupujú kapely ako Sonic Youth, Smashing Pumpkins, Cypress Hill alebo Peter Frampton. Homer sa vďaka náhode stane účinkujúcim. Homerove predstavenie pozostáva z toho, že delová guľa vystrelí z kanónu do jeho obrovského brucha, bez toho, aby sa zranil.

Tým si získa úctu od svojich detí, ktoré si konečne myslia, že ich otec je cool. Keď doktor povie Homerovi, že údery do brucha mu spôsobujú trvalé poškodenie jeho vnútorných orgánov, tak sa Homer musí rozhodnúť medzi novým zamestnaním a zábavkou, alebo dlhodobým zdravým. Našťastie si Homer na poslednú chvíľu vybral druhú možnosť, pretože si uvedomil, že jeho rodina je pre neho dôležitejšia ako všeobecné uznanie a guľa ohrozí niekoho iného.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka sa posadí na gauč a v obývačke je tma. Homer zažne lampičku vedľa gauča a v izbe je svetlo.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...epizódu v americkej premiére sledovalo 11,3 milióna divákov?
...Lisa jedla na raňajky slaninu?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>