07x01 - Kdo postřelil pana Burnse II.

Originálny názov: Who Shot Mr. Burns? (Part Two)
Produkčný kód: 2F20

Scenár: Bill Oakley a Josh Weinstein, Réžia: Wes Archer
Premiéra v USA: 17. september 1995
Hviezdni hostia: Tito Puente

Referencie: (vysvetlivky) Generál Patton [F], Mestečko Twin Peaks [S], Utečenec [F], Základný inštinkt [F], Dallas [S], Sherlock Holmes [K]

Obsah

Obrázok z epizódy 07x01

...vyšetrovanie stále pokračuje, obvinený Smithers je dolapený a je podrobený výsluchu. Po krátkom vyšetrovaní polícia zistí že Smithers je nevinný a hľadá páchateľa ďalej. Lísa zostaví tabuľku podozrivých, ktorí by boli možnými páchateľmi. Po výsluchoch nie je známy žiadny výsledok, ale našťastie sa Wiggumovi zasníva sen, aby sa pozrel na sako. Polícia skontroluje sako a nájde očnú riasu.

Skontrolujú DNA a zistia, že mihalnica patrí niekomu z rodiny Simpsonovcov. Ešte k tomu sa Burns prebudí a začne vykrikovať meno Homer. Okamžite zatknú Homera, ktorý však na prvom rýchlom občerstvení utečie. Homer ide za Burnsom a snaží sa z neho vytriasť dušu, príde polícia a Burnsovi sa z trasenia vráti reč. Vyhovorí celý príbeh, v ktorom je pravým vinníkom Maggie a všetko sa dobre skončí.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not complain about the solution when I hear it
 Český preklad:   Už nikdy nebudu remcat nad správným výsledkem

 

Gaučový gag

 Simpsonovci si chcú sadnúť, ale gauč sa odsunie, a za nimi je umiestnené plátno, ako keď sa robia väzenské fotky, všetci sa inak zatvária.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...epizódu sledovalo počas premiéry v USA rekordných 22,6 milióna divákov?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>