07x09 - Poslední šance Leváka Boba

Originálny názov: Sideshow Bob's Last Gleaming
Produkčný kód: 3F08

Scenár: Spike Feresten, Réžia: Dominic Polcino
Premiéra v USA: 26. november 1995
Hviezdni hostia: Kelsey Grammer ako Levák Bob, R. Lee Ermey ako plukovník Leslie "Hap" Hapablap

Referencie: (vysvetlivky) Full Metal Jacket [F], Pravdivé lži [F], Easy Rider [F], Up-Up and Away - the 5th Dimension [P], Rock you like a Hurricane - Scorpions [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 07x09

Levák Bob sa stane posadnutý škodlivým účinkom televízie na spoločnosť. Utečie z nápravného zariadenia na leteckú základňu a ukradne tam jadrovú bombu. Medzitým sa vydajú Simpsonovci na tú istú leteckú základňu, aby si pozreli leteckú prehliadku. Počas prehliadky sa však na obrovskej premietacej obrazovke zjaví Levák Bob a vyhráža sa, že použije bombu, ak sa v Springfielde nezruší televízne vysielanie.

V panike sa Bart a Lisa na základni stratia a začnú Boba hľadať. Starosta Quimby zruší v Springfielde všetky televízne kanály, no Krusty aj naďalej vysiela svoju show z búdy civilnej obrany. Bob spustí bombu, no tá nevybuchne. Vojaci ho obkľúčia, ale zajme Barta a odletí na lietadle bratov Wrightovcov s plánom zabiť Krustyho v jeho búde. Lietadlo sa však odrazí od strechy na chatrči a Bob je zajatý políciou.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Wedgies are unhealthy for children and other living things
 Český preklad:   Pro děti a ostatní živé bytosti jsou podpatky nezdravé

 

Gaučový gag

 Všetko je pod vodou a Simpsonovci priplávajú do izby v podobe morských živočíchov. Sadnú si na gauč v podobe lastúr a pozerajú do otvoreného pokladu.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... väzenské číslo Leváka Boba je A-113?
... Homer doniesol Marge namiesto aspirínu cigarety?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>