19x06 - Sirotek Milhouse

Originálny názov: Little Orphan Millie
Produkčný kód: JABF22

Scenár: Mick Kelly, Réžia: Lance Kramer
Premiéra v USA: 11. november 2007

Referencie: (vysvetlivky) Trilógia Indiana Jones [F], Adagio for Strings - Samuel Barber [hudba]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x06

Milhouseovi rodičia sa opäť zosobášili, no stratia sa na mori počas svadobnej plavby na výletnej lodi. Milhouse upadne do depresie. Uvedomí si, že je vlastne asi najstaršie dieťa na Zemi a rozhodne sa stať sa iným človekom. Začne nosiť koženú bundu a deti v škole to považujú za super, dokonca sa teraz nový Milhouse páči aj Lise.

Bart na Milhouseovu popularitu žiarli a preto sa rozhodne vyhľadať nejakého Milhouseovho príbuzného, aby prestal byť taký coolový. Vystopuje Milhouseovho strýka Zacka, ktorý priletí do Springfieldu a ponúkne sa, že sa o Milhousea postará. Ten to s radosťou prijme, ale na Bartovo počudovanie, všetky dievčatá sú naďalej z Milhosea očarené. Neskôr sa Milhouse chce vydať so svojím strýkom na cestu okolo sveta na modernom teplovzdušnom balóne.

Tesne po ich odlete sa Bart chytí lana, ktoré trčí z balóna, aby Milhouse zostal (uvedomil si totiž že ho má veľmi rád) a pokračuje teda v lete s nimi na lane. Priletia až k ostrovu, kde si práve stroskotaní Milhouseovi rodičia vyrobili provízorné rogalo a narazia presne do letiaceho balóna.

Medzitým si Homer nemôže spomenúť na farbu Margeiných očí a ona mu ich odmieta ukázať, kým si nespomenie na ich farbu. Homer sa všemožne snaží, ale nevie sa dostať ani do rodinného fotoalbumu s číselným kódom v podobe roku ich svadby. Nakoniec si ale vybaví jednu pesničku, ktorú pre Marge napísal, keď bol mladý, Marge je natoľko dojatá, že si zloží tmavé okuliare a odhalí tak Homerovi svoje lieskovo-orieškové oči.

 

Bartov trest


 Originálny trest: There is no such thing as an iPoddy
 Český preklad:   Nic jako iPrdy neexistuje

 

Gaučový gag

 Rodinka sa objaví na obálke magazínu Modern Couch Gags (Moderné gaučové gagy). Na obálke je napísané: "10 couch gags to spice up your marriage" (10 gaučových gagov na okorenenie vášho manželstva).

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je narážkou na celostránkový komiksový strip s menom Little Orphan Annie?
...Milhouseov strýko Zack očividne pripomína Indiana Jonesa?
...keď sa námorníci prichádzajúci oznámiť Milhouseovi, že sa jeho rodičia stratili na mori približujú k domu, počas celej tejto pochmúrnej scény hrá v pozadí orchestrálna skladba - Adagio for Strings?
...Bart sa pokúša tancovať tanec zvaný Krump pred spolužiakmi aby vyzeral coolovo a o ten istý tanec sa pokúša aj Marge, keď sa snaží Barta rozveseliť?

Sledovanosť pri americkej premiére: 10,57 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>