19x09 - Věčný stín Simpsonovy mysli

Originálny názov: Eternal Moonshine of the Simpson Mind
Produkčný kód: KABF02

Scenár: J. Stewart Burns, Réžia: Chuck Sheetz
Premiéra v USA: 16. december 2007

Referencie: (vysvetlivky) Eternal Sunshine of the Spotless Mind [F], Hannah Montana [S], Absolut Vodka [značka], Youtube [internet], Mapquest [internet], Google Maps [internet], Aquafresh [značka], Snoopy [S]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x09

Homer sa ráno zobudí vonku, v snehu, a nedokáže si spomenúť, čo sa udialo v predchádzajúci deň. Ide domov, tu ale nikoho nenachádza. Vyberie sa teda k Vočkovi, kde sa dozvie, že včera večer tu bol tiež a chcel na niečo zabudnúť, tak mu Vočko ponúkol svoj koktail, ktorý vymaže z pamäte posledných 24 hodín.

O niečo neskôr si Homer pomocou vynálezu Profesora Frinka spomenie ako vkráčal do miestnosti kde bola Marge a Duffmanom, pričom mu Marge povedala, že nechcela aby sa o tom dozvedel. Homer tak predpokladá, že ho Marge podviedla.

Kvôli tomu už Homer nevidí zmysel ďalej žiť a rozhodne sa skočiť z mosta. Počas pádu si spomenie na udalosti z predchádzajúceho dňa, keď zistil, že Marge mu pripravovala len oslavu na počesť ukončenia jeho verejných prác, ale nechcela aby sa o oslave dozvedel a Duffmana len pozývala na oslavu ako zabávača. Homer zrazu precitne, zisťuje, že padá v ústrety smrti, nakoniec ale pristáva na veľkej nafukovačke umiestnenom na lodi, kde sa koná jeho oslava.

Neskôr na lodi prichádzajú za Homerom Lenny a Carl, pričom si Homer spomenie, ako mu práve oni odporučili Vočkov koktail na zabúdanie a ako Homer predpovedal, čo asi spraví, ak si nebude vedieť spomenúť, čo sa udialo, takže Lennymu povedal nech zaistí, aby bola na lodi umiestnená aj veľká nafukovačka.

 

Bartov trest


 Originálny trest: The Capital of Montana is not Hannah
 Český preklad:   Hlavní město Montany není Hannah

 

Gaučový gag

 Keď sa rodina posadí na gauč, kamera sa oddiali cez strechu domu Simpsonovcov a odďaľuje sa ďalej ponad Evergreen Terrace, Springfield, USA, atmosféru a otvorený vesmír s pohľadom na planétu Zem. Ďalej pohľad opustí slnečnú sústavu kde vidíme aj mimozemšťanov Kanga a Kodosa. Potom vidíme našu galaxiu, ktorá je súčasťou vesmíru. Všetky galaxie vo vesmíre sa stanú súčasťou atómu, ktorý je časťou DNA, ktorá je časťou Homerovej lebky až sme späť v obývačke. Homer povie: "Weird!"

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...scenáristi tento krát použili zaujímavý gag, ktorý parodoval veľmi známe video, ktoré na YouTube uložil chlapík menom Noah Kalina. Ten sa rozhodol, že sa bude fotiť každý jeden deň počas 6 rokov. Od 11. januára roku 2000 do 31. júla 2006, čo je 2356 dní, zhromaždil obrovské množstvo fotografií, ktoré potom pospájal do jedného videa, na ktorom teda vidieť, ako starne zo dňa na deň. Toto video sa stalo okamžite nesmierne populárne, a v súčasnosti bolo len na YouTube prehrané viac ako 7 miliónov krát?
...že sa v tejto epizóde objavila veverička Scrat z filmu Doba ľadová?

Sledovanosť pri americkej premiére: 10,15 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>