19x17 - Kraví apokalypsa

Originálny názov: Apocalypse Cow
Produkčný kód: KABF10

Scenár: Nancy Kruse, Réžia: Jeff Westbrook
Premiéra v USA: 27. apríl 2008
Hviezdni hostia: Zooey Deschanelová ako Mary

Referencie: (vysvetlivky) Transformeri [S], Wikipedia [internet], Piráti Karibiku 3 [F], Rocky [F], Casablanca [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x17

Aby Marge priviedla deti na iné myšlienky ako sú reklamy v televízii, poverí Lisu pečením banánovej bábovky a Barta, aby išiel s Homerom naplniť fazuľové vrecia na sedenie do Shelbyvillu. Bart zbadá po ceste kombajn, ktorý zbiera úrodu a všimne si, že ho šoféruje Martin Prince. Martin mu povie, že sa pridal do klubu 4-H a Bart sa k nim pridá tiež. V klube sa organizuje súťaž, ktorej cieľom je vychovať počas letných prázdnin teľa. Bartovi sa podarí získať zoslabnuté teliatko a pomenuje ho Lou. Čoskoro stretne Mary a rozhodne sa nevzdať sa v súťaži. Počas prázdnin ho skvele vytrénuje. Lou dospel v obrovského býka a získa modrú stužku. Bart sa teší, až pokiaľ nezistí, že má Lou-a poslať na bitúnok, kde ho zabijú.

Bart sa pokúsi presvedčiť rodičov, aby býka kúpili, no odmietnu. V tú noc Bart začuje ako Lou bučí, Lisa Barta začuje ako v noci kričí a povie mu, že musí byť vegetarián. Bart však čoskoro zistí, že bučanie nebola halucinácia ale nahrávka z CDčka Zvieratá v úzkych 3, ktorú mu pod posteľ podstrčila Lisa aby prestal jesť mäso. Lisa sa rozhodne pomôcť Bartovi zo záchranou Lou-a a privedie si k jatkám aj kamarátov ochrancov zvierat s prezývkami Kompost a Solárny panel. Bart ho nakoniec odvezie na vysokozdvižnom vozíku. Nevediac čo s ním sa nakoniec rozhodnú, že ho zavezú k Bartovej kamarátke Mary na farmu. Tam zistia, že Mary je dcéra Cletusa Spucklera.

Bart dá Mary býka, čo však prenesene znamená, akoby Mary požiadal o ruku. Nakoniec privolí, aby zachránil Loua. Lisa informuje rodičov a Marge na poslednú chvíľu zabráni sobášu. Cletus teda pošle Loua na jatky, no v skutočnosti je za neho prezlečený Homer a Loua odváža Marge s deťmi v aute a pošlú ho lietadlom do Indie, kde sa ku kravám správajú ako k bohom. Homera nakoniec na poslednú chvíľu zachránia, pričom sľubuje, že už nikdy nebude jesť mäso, okrem...

 

Bartov trest


 Originálny trest: A person's a person, no matter how Ralph
 Český preklad:   Člověk je človek, i když je to Ralph

 

Gaučový gag

 Vidíme stredoveký gobelín, na ktorom je nakreslený nasledujúci príbeh: Kráľovstvo Flandersovcov ukradne gauč Kráľovstvu Simpsonovcov, tí sa vypravia do Kráľovstva Flandersovcov, kde navzájom bojujú; nakoniec si Simpsonovci vybojujú gauč naspäť a pred neho si vystavia rozsekané Nedovo telo. Je to paródia na stredovekú tapisériu z Bayeux.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je narážkou na film Apocalypse Now?

Sledovanosť pri americkej premiére: 7,69 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>