19x13 - Skrytá identita

Originálny názov: The Debarted
Produkčný kód: KABF06

Scenár: Joel H. Cohen, Réžia: Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 2. marec 2008
Hviezdni hostia: Topher Grace ako Donny, Terry Grossová

Referencie: (vysvetlivky) The Departed [F], I'm Shipping Up to Boston - Dropick Murphys [P], Elvis Presley [osobnosť]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x13

Bart prichádza do školy, kde zistí, že majú v triede nového žiaka menom Donny, ktorého vyhodili z predchádzajúcej školy. Donny raz zašpiní budovu školy odpadkami, Bart sa ho snaží napodobniť, ale len sa strápni pred ostatnými a obáva sa, že stratil všetku svoju popularitu.

Neskôr si Bart vystrelí z riaditeľa Skinnera, čím si opäť získa popularitu, keď sa však Skinner snaží zistiť, kto si z neho vystrelil, Donny sa prizná namiesto neho. Skinner odíde s Donnym do kanceláre, kde zisťujeme, že Skinner a Donny v skutočnosti spolupracujú na tom, aby bol Bart vylúčený zo školy. O niečo neskôr navštívi Bart Donnyho a oficiálne ho menuje členom svojej partie.

Po nejakom čase však začne byť Bart podozrievavý, lebo Skinner odhaľuje všetky jeho žartíky. Willie Bartovi povie, že má vo svojej partii špeha, na čo Bart mylne obviní Millhousa, ktorého spolu s Nelsonom a Donnym zavrie do skrinky. O niečo neskôr ale Bart zistí, že v skutočnosti je špiónom Donny.

Bart, Nelson a Donny sa vyberajú do školského skladu, kde plánujú urobiť ďalší žartík – pomiešať veľké množstvo Coca-Coly Light s Mentosom. Preruší ich však Skinner a inšpektor Chalmers, ktorý Bartovi oznámi, že bude poslaný do polepšovne. Donnie začne mať výčitky svedomia a tak nechá do seba naraziť debny s Coca-Colou a Mentosom, čo spôsobí šumivý výbuch. Chlapci utečú na strechu, kde sa pomeria, sľúbia si, že ich priateľstvo sa nekončí a že sa budú určite navštevovať a Donny nakoniec odchádza.

 

Bartov trest


 Originálny trest: The art teacher is fat, not pregnant
 Český preklad:   Učitelka na výtvarku je tlustá, ne těhotná

 

Gaučový gag

 Dve ruky poskladajú obrázok rodinky na svetelnej tabuli, ktorá sa nakoniec rozsvieti.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je narážkou na film The Departed (2006)?

Sledovanosť pri americkej premiére: 7,86 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>