19x01 - Rád létá a ne že ne

Originálny názov: He Loves to Fly and He D'ohs
Produkčný kód: JABF20

Scenár: Joel H. Cohen, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 23. september 2007
Hviezdni hostia: Stephen Colbert ako Colby Kraus a spevák Lionel Richie

Referencie: (vysvetlivky) E.T. [F], Voľný deň Ferrisa Buellera [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x01

Počas nákupného výletu v springfieldskom obchodnom stredisku nájde pán Burns vo fontáne mincu a zohne sa po ňu, aby ju dočiahol. Pri tom ale spadne do fontány a začne sa v nej topiť. Zachráni ho Homer, ktorý ho vytiahne z vody. Pán burns sa mu chce odvďačiť, preto ho pozve na večeru. Vezme ho do Chicaga na svojom súkromnom lietadle. Na palube lietadla je homer obklopený luxusom a zaspieva mu aj Lionel Richie.

Po návrate z Chicaga, povie Homer Marge, že už ho nebaví byť normálym človekom a pohltí ho depresia. Marge sa rozhodne pomôcť mu a najme pre neho chlapíka menom Colby Kraus, ktorý pomôže Homerovi s jeho snom. Colby začne nahrávať na videokameru každý homerov krok. Zistí, že Homer je dobrý v bowlingu a je pri hre úplne iný človek. Preto mu odporučí, aby neustále nosil svoje bowlingové topánky. Tie mu pomôžu získať sebavedomie a Homer dostane viaceré nové pracovné ponuky. Homer si vyberie tú, ktorá mu zaručí, že bude musieť lietať na firemnom lietadle.

No túto prácu sa mu nepodarí získať. Homer sa rozhodne, že rodine nič nepovie a predstiera, že denne chodí do svojho zamestnania akoby sa nič nedialo, zatiaľ čo v skutočnosti pracuje v miestnom Krusty Burgeri. Na druhý deň sa Bartova trieda zastaví v Krusty Burgeri a Bart tam objaví Homera. Homer sa teda prizná, že nevedel nič o práci, o ktorú sa vtedy uchádzal. Bart ho presvedčí, aby povedal Marge čo sa stalo. Zavolá jej teda z mincového telefónu. No keď začuje Margein veselý hlas, nemôže jej povedať pravdu o jeho "novej" práci. Vymyslí si teda príbeh o tom, že musí neustále lietať firemným lietadlom kvôli práci, a že sa stretnú a hodinu na letisku. Homer teda zaplatí pilotovi za to, že ich vezme lietadlom do vzduchu a chce Marge povedať pravdu tam. Marge je tiež ohúrená luxusom a tesne predtým, ako jej Homer chce povedať pravdu, nastane turbulencia. Obaja sa idú pozrieť do kokpitu a zistia, že pilot odpadol a kietadlo nikto neriadi. Homer sa chopí riadenia, Marge zavolá z mobilu Colbymu Krausovi a zúfalo potrebuje rady. Vďaka motivácii, ktorú Homerovi dá Colby sa mu podarí s lietadlom pristáť bezbečne na zem. Keď pristanú, Homer vysvetlí marge, že lietanie v súkromných lietadlách je jednoducho príliš nebezpečné a že sa chce vrátiť naspäť k práciv jadrovej elektrárni.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not wait 20 years to make another movie
 Český preklad:   Nebudu čekat na natočení dalšího filmu 20 let

 

Gaučový gag

 Plopper, Homerovo prasiatko zo Simpsonovcov vo filme, sedí na gauči, rodinka pribehne a sadne si vedľa neho, zatiaľ čo v pozadí počuť znelku zo Spider-Mana. Homer drží Ploppera a povie: "My summer love" (Moja letná láska).

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sledovanosť pri americkej premiére: 9,43 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>