19x14 - Sranda na objednávku

Originálny názov: Dial 'N' for Nerder
Produkčný kód: KABF07

Scenár: Carolyn Omine, William Wright, Réžia: Bob Anderson
Premiéra v USA: 9. marec 2007

Referencie: (vysvetlivky) Colombo [S], Batman [S], Cheaters [TV], I Will Remember You - Sarah McLachlan [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x14

Marge sa domnieva, že Homerova váha sa nebezpečne zvýšila a najme pre neho odborníčku na výživu Betsy Bidwellovú. Betsy predpíše Homerovi špeciálnu paprikovú diétu. Napriek tomu, že Homer je zdanlivo iba rajčinové papriky, tak priberie tri kilá. Marge ho teda podozrieva, že ju Homer pri diéte podvádza. V televízii uvidí reklamu na reláciu s názvom Podrazníci, ktorá sľubuje odhalenie podvádzajúcich partnerov. Marge ich úspešne kontaktuje. Marge pošle Barta a Lisu von, aby si mohla vybaviť dospelácky telefonát Podrazníkom. Idú teda do Springfieldskeho národného parku. Tam stretnú Martina Princea ako vykopáva hroty šípov. Keď sa mu Lisa rozhodne pomôcť, frustrovaný Bart sa rozhodne vystreliť si z Martina. Ukradne kosť z vlasov Sideshow Mela a zahrabe ju. Martin si myslí, že kosť je skutočná a začne ju vyhrabávať. Bart kosť pripevnil na špagát za ktorý zatiahne, no nešťastne trafí Martina do hlavy, ktorý stratí rovnováhu a prepadne cez zábradlie. Martin spadne na nižšie položený útes a Lisa sa ho pokúsi prebrať palicou, no Martin sa kvôli tomu skotúľa a padne úplne dole do koruny stromu. Vrátia sa domov, mysliac si, že zabili Martina. Doma v televízii vidia správy z miesta činu a šerif Wiggum oznámi, že Martin bol zjedený pumou. Bart sa zožiera výčitkami a rozhodne sa povedať pravdu, Lisa ho ale odhovorí.

Homer sa chystá odísť z domu a vyhovára sa že musí ísť v sobotu do práce. Marge zavolá Podrazníkom, ktorý Homera sledujú.

V školskej telocvični sa koná memoriál na pamiatku Martina. Nelson si uvedomí, že Martin mal strach z výšok, takže nemal čo na tej skale robiť. Nelson sa vydá do parku a nájde Melovu kosť na špagáte. Medzitým Podrazníci natočia video, ako sa Homer napcháva v reštaurácii. Marge si však uvedomí, že ľuďom zo štábu nejde o ich manželstvo, ale skôr o ich rozdelenie a rozhodne sa s tým seknúť. Štáb aj tak zostrihá epizódu tak, aby Marge vyzerala ako šialenec.

Nelson stále podozrieva Barta a Lisu. Bart si prečíta Martinov denník a chce dokončiť Martinov motýlí projekt. Pocit viny však Lisu v Martinovom skleníku premôže a nahlas sa prizná. Nelson jej priznanie nahrá na pásku, no v zápätí sa objaví Martin. Odhalí ako prežil pád vďaka jeho spodnej bielizni s extra odolnou gumou. Puma ho za šaty pomocou gumy odpálila na bezpečné miesto. Lisa to uzavrie tým, že pod jej nevinným výzorom sa skrýva temná osoba. Záver je paródiou na úvodnú zvučku NBC Mystery Movie, s Nelsonom ako detektívom Columbom, Dr. Dlahom ako Quincym, Bohatým Texasanom ako McCloudom a pánom Burnsom a Smithersom ako McMillanom a jeho ženou.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Päť tabletiek, ktoré pripomínajú členov rodiny, ležia na gauči. Profesor Frink na každú tabletku kvapne kvapku vody a z tabletiek všetci vyrastú do svojej normálnej veľkosti, okrem Homera, na ktorého musí Frink vyliať vedro z vodou, aby dorástol.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je narážkou na film Alfreda Hitchcocka z roku 1954 - Dial M for Murder?

Sledovanosť pri americkej premiére: 7,28 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>