19x20 - Vše o Líze

Originálny názov: All About Lisa
Produkčný kód: KABF13

Scenár: Steven Dean Moore, Réžia: John Frink
Premiéra v USA: 18. máj 2008
Hviezdni hostia: Drew Carey

Referencie: (vysvetlivky) All About Eve [F], E.T. - Mimozemšťan [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x20

Epizóda začína na 38. udeľovaní cien mesta Springfield v šoubiznise. Cena zabávač roka putuje do rúk Lisy Simpsonovej. Levák Mel potom rozpovie príbeh, ako sa Lisa stala zabávačkou. Na Krustyho 4000-cej šou sa Krusty rozhodne prijať nových „Krusketierov“, deti, ktoré v úvodných epizódach účinkovali s Krustym v jeho šou. Bart má najlepšie vystúpenie zo všetkých detí, no Krusty si vyberie Nelsona. Lisa skúsi presvedčiť Krustyho, či nechce Barta vziať ako svojho asistenta, no ten sa rozhodne, že chce Lisu ako asistentku.

Ako Krustyho asistentka je ním Lisa často nútená a popoháňaná do rôznych činností. Levák Mel jej poradí, ako má ísť na Krustyho hrubosť. Lisa si vezme jeho radu k srdcu a čoskoro si Krusty svoju asistentku pochvaľuje. Medzitým Homer poradí Bartovi, aby sa zbavil všetkého čo pripomína Krustyho a u Komiksáka vymenia všetky „Krusty veci“, ktoré má Bart v izbe za album mincí a pamätný štvrťdolár. Bart a Homer začnú zbierať mince. Keď si už myslia, že majú všetky mince z albumu, objavia tajnú priehradku pre vzácnu mincu z roku 1917 známu ako „bozkávajúci sa Lincolnovia“.

Keď pán Teeny (Krustyho opica) uviazne v zápche, Krusty nevie čo si má bez neho počať a Lisa sa ho pokúsi nahradiť. Jej vystúpenie má obrovský úspech u divákov. Krustyho právnik ho varuje, že Lisina popularita sa mu môže vypomstiť. Neskôr Krusty zistí, predstavenstvo televíznej siete najalo Lisu, aby ho nahradila. Lisa si užíva slávu, zatiaľ čo Krusty dostane podradnú nočnú talkšou.

Bart a Homer sa pokúsia získať poslednú mincu na aukcii, kde proti nim však stojí ako protivník pán Burns, ktorý mincu kúpi za 10 miliónov dolárov. Homer však Burnsa dobehne, keď si vypýta drobné za štvrťák a získa tak mincu „bozkávajúcich Lincolnov“.

Po tom ako Lisa dostane cenu zabávač roka, Mel ju vezme do miestnosti s obrazmi bývalých víťazov tejto ceny. Mel jej prezradí, že aj on bol kedysi zabávačom roka. Povie jej, že nikto z víťazov tejto ceny nikdy nezískal dlhotrvajúcu slávu. Lisa si uvedomí, že sa musí zachrániť, kým to ešte ide. Pribehne naspäť na pódium a zavolá Krustyho, aby si znova získal publikum. Nakoniec ešte vidíme, ako si Krusty znova získava svoju reputáciu vo svojej šou, kde pokračuje v zosmiešňovaní Mela a rozosmievaní divákov.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Na počítači sú obrázky členov rodinky postupne prenášané pomocou myši na gauč a potom vyhodené do koša ako na pracovnej ploche počítača.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sledovanosť pri americkej premiére: 6,11 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>