19x07 - Manželé a podnikatelky

Originálny názov: Husbands and Knives
Produkčný kód: JABF17

Scenár: Matt Selman, Réžia: Nancy Kruse
Premiéra v USA: 18. november 2007
Hviezdni hostia: Alan Moore, Art Spiegelman, Dan Clowes, Jack Black ako Milo, Maurice LaMarche

Referencie: (vysvetlivky) Opportunities (Let's Make Lots of Money) - Pet Shop Boys [P], Zvonár u matky Božej [F], Tintin [komiks], Asterix [komiks]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x07

V komiksovom obchode „The Android's Dungeon“ Millhouse omylom vyroní slzu na komiks Wolverine, pričom sa obal komiksu trochu rozmaže. Komiksák mu za to zaúčtuje 25 dolárov. Po tom, čo mu Bart vysvetlí, že komiksy nie sú skutočné, Komiksák vyženie jeho, aj ostatné deti preč v domnienke, že len on vlastní v Springfielde obchod s komiksami. Vzápätí však zisťuje, že na druhej strane ulice práve otvorili nový komiksový obchod s názvom „Coolsville Comics & Toys“.

Všetky deti okamžite odchádzajú z jeho obchodu a idú sa pozrieť do Coolsvillu, kde na nich zapôsobí majiteľ obchodu, Milo, tým, že im rozdá japonské cukríky a pozve ich ďalej. Po vstupe sú deti prekvapené, že okrem komiksov tu nájdu aj rôzne videohry a moderné umenie. Po tom, čo Líza omylom natrhne stránku knihy s komiksom Tintin, Milo sa nenaštve a pokojne jej povie, že knihy sú určené na čítanie a zábavu a že nie sú dôležité pre svoju zberateľskú hodnotu.

Obchod sa stáva čím ďalej, tým populárnejším, dokonca sem prichádzajú Art Spiegelman, Dan Clowes a Alan Moore na autogramiádu. Komiksák žiarli, vkradne sa do obchodu a snaží sa sabotovať Milovu popularitu tým, že odhalí, že má priateľku (predajcovia komiksov vraj priateľky mať nesmú) a snaží sa získať si späť priazeň tým, že ponúka deťom samurajské zbrane. Toto však nefunguje, Komiksák sa naštve a pomocou spomínaných zbraní začne ničiť Coolsville. Autori z autogramiády však zasiahnu a Komiksáka skrotia.

Po tom, čo odprevadila Barta a Lízu do Coolsvillu, Marge sa porovná s maketou Wonder Woman stojacej pri obchode a je šokovaná o koľko je jej telo väčšie. Sľúbi si, že schudne, ale intenzívne cvičenie v posilňovni jej nevyhovuje. Po tom, čo sa strápni sprchovaním na verejnosti, rozhodne sa otvoriť si vlastnú posilňovňu, určenú pre obyčajné ženy.

Komiksák sa nakoniec vzdáva a zatvára svoj obchod, v ktorom Marge otvorí svoju posilňovňu s názvom Shapes, určenú len pre ženy, ktorá sa okamžite stane hitom. Posilňovňu navštevuje veľa Springfieldských žien a Marge onedlho otvára ďalšiu pobočku v opustenom Krusty Burgeri. O niečo neskôr, po interview v šou Opal, sa Marge stáva medzinárodnou hviezdou. Spolu s Homerom odchádzajú na luxusnú dovolenku, kde sa Homer stretáva s trojicou vyšportovaných mladých mužov, ktorí si všimnú, že žije zo slávy svojej ženy a povedia mu, že všetci sú druhí manželia, ktorých si ich ženy vzali po odkopnutí starších tučných mužov, za ktorých boli vydaté prvýkrát. Presvedčia Homera, že Marge ho tiež onedlho vymení za zdravšieho muža a dajú mu zoznam vecí, ktoré Marge urobí, kým ho odkopne. Veci na zozname sa začnú vypĺňať a Homer si neskôr vypočuje Marge ako hovorí iným ženám, že sa čoskoro niečoho zbaví. Homer si domyslí, že ide o neho, aj keď v skutočnosti Marge hovorila o svojej peňaženke. Jeden z trojice mladších mužov povie Homerovi, že v skutočnosti je prvým manželom svojej ženy, že býval tučný a škaredý, ale vďaka novým šatám, diéte a cvičeniu sa vypracoval. Homer si uvedomí, čo vlastne potrebuje – plastickú operáciu.

Pokúsi sa získať si späť Marge zviazaním žalúdka a plastickou operáciou. Po zviazaní žalúdka Homer nemá žiadnu chuť do jedla a po plastickej operácii vyzerá úplne inak a slzné kanáliky mu boli premiestnené na prsné svaly. Počas oceňovania Marge za prínos mestu prichádza Homer vo svojej novej podobe, čím šokuje a zhnusí celé mesto. Starosta Quimby prikáže občanom, nech si vezmú vidly a napadnú Homera. Ten vezme Marge a spolu utekajú na vrchol Springfieldskej „Notre Dame“ veže, kde mu Marge povie, že túži po novom manželovi a Homera z veže zhodí.

Homer sa prebudí v nemocnici späť vo svojom pôvodnom tele. Marge mu oznámi, že po jeho uspatí pred operáciou jej zavolal chirurg a prosil o povolenie na chirurgický zákrok, čo nedovolila a že všetko, čo sa udialo po plastickej operácii bol len sen. Ďalej povie, že prinútila doktora aby Homerovi zrušil zviazanie žalúdka, lebo ho miluje nech vyzerá akokoľvek.

Epizóda končí tak, že lietajúci Moore, Spiegelman a Clowes sledujú Homera a Marge zo vzduchu, potom zahlásia, že sa na Zem rúti meteor, ale keďže nie sú dobre platení, odlietajú preč a nechajú nech meteor Zem zasiahne.

 

Bartov trest


 Originálny trest: The Pilgrims were not illegal aliens
 Český preklad:   Otcové poutníci nebyli ilegální přistěhovalci

 

Gaučový gag

 Ruky otvoria knihu, ktorá pri otvorení vytvorí rodinku sediacu na gauči.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je narážkou na názov filmu Woodyho Allana s názvom Husbands and Wives?
...Komiksák nazve Millhousa "Doctor Boo-Hoo", čo je odkaz na film s názvom "Doctor Who"?
...Milo spieva kórejskú verziu piesne Toma Jones "What's New Pussycat?"?
...scéna s bežeckými pásmi je paródiou na klip k piesni "Here It Goes Again" od "OK Go"?

Sledovanosť pri americkej premiére: 10,55 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>