19x08 - Pohřeb nepřítele

Originálny názov: Funeral For A Fiend
Produkčný kód: KABF01

Scenár: Michael Price, Réžia: Rob Oliver
Premiéra v USA: 25. november 2007
Hviezdni hostia: Kelsey Grammer ako Levák Bob, David Hyde Pierce ako Cecil, John Mahoney ako Dr. Terwilliger, Keith Olbermann

Referencie: (vysvetlivky) Candle in the Wind - Elton John [hudba]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x08

Epizóda začína tým, že sa Homer vydáva do obchodu „Circut Circus“ aby kúpil batérie do fotoaparátu, nakoniec však skončí s objednaným TiVo-m (prijímač káblovej televízie, pozn.) lebo batérie k nemu dávajú zadarmo.

Rodinka si TiVo užíva, lebo môžu sledovať televíziu bez reklamy, predovšetkým si túto vymoženosť užíva Marge. Raz v noci sa jej ale sníva o Keithovi Olbermannovi, ktorý jej dáva za vinu, že nesleduje reklamy, ktoré je zdrojom financií pre televízne stanice a presvedčí ju aby ich pozerala. Jednou z reklám, ktoré Marge sleduje, je aj reklama na novú reštauráciu, ktorú vlastní kovboj menom Wes Doobner a rodinka sa rozhodne ísť na jej slávnostné otvorenie.

Keď tam dorazia, zisťujú, že budova je opustená a že sa dvere za nimi zamkli. Z tieňa vychádza kovboj, z ktorého sa vykľuje zamaskovaný Levák Bob. Ten vzápätí rodinku zviaže a má v pláne zabiť ich explóziou svojho notebooku spôsobenou prehriatou batériou, ktorá by spôsobila ďalšiu explóziu debien s TNT. Kým sa vychvaľuje so svojím plánom, chybne zacituje Shakespeara a Líza mu povie, nech si správnu verziu citátu vyhľadá na počítači, ktorý mu však exploduje pod rukami. Po tomto je Bob zatknutý a odvedený do väzenia.

Počas súdneho pojednávania je pred súd privedený Bobov otec, Dr. Robert Terwillinger Sr. Ten vysvetlí, že Bob má zvláštnu poruchu srdca a tiež obviní Barta, že Bobovi spôsobil psychickú ujmu. Toto presvedčí Springfielďanov, že Bart je ten, kto je vinný za Bobove činy a všetci sa obrátia voči nemu. Bart sa však snaží vysvetliť, že sa ich Bob len snaží oklamať. Bob v tom vytiahne fľaštičku nitroglycerínu, ktorú Bart uchňapne a vyhodí von oknom v domnienke, že sa jedná o výbušninu. Vo fľaštička však bol liek na Bobovu poruchu srdca, Bob sa tak zrúti na zem a je vyhlásený za mŕtveho.

Na Bobovom pohrebe sa objaví celá jeho rodina: jeho matka, Dame Judith Underunk, známa herečka; jeho otec, Dr. Robert Terwilleger Sr.; jeho brat Cecil, ktorého kvôli pohrebu prepustili z väzenia; jeho manželka Francesca, teraz už vdova a jeho syn, Gino. Na pohrebe sa ukáže aj veľa ľudí zo Springfieldu. Barta Bobova smrť nemrzí, na rozdiel od zvyšku Springfieldu, ktorý za Bobom naozaj smúti. Po rozhovore s Bobovým bratom, Cecilom, sa Bart rozhodne ísť do Springfieldského pohrebného ústavu aby sa uzmieril s Bobovou rakvou pred tým, než ju spália.

Z rakvy ale vyskočí Bob a uväzní do nej Barta a čaká až bude spopolnený. Kým sa rakva blíži k peci, Bob sa vychvaľuje so svojím plánom. Medzitým si Líza uvedomí, že to celé bolo len zahrané divadlo, ktorého sa zúčastnila celá Bobova rodina. Vysvetlí, že Bob bol len uvedený do stavu podobného smrti keď mu otec vpichol nejaký liek. Simpsonovci sa teda ponáhľajú do pohrebného ústavu a len tak-tak zachraňujú Barta pred uhorením zaživa a to tak, že oslepia Boba popolom neznámeho človeka.

Bob sa neskôr pýta Lízy ako odhalila jeho plán a tá mu vysvetlí, že jej bolo podozrivé, že mala Bobova rakva zväčšený poklop kvôli jeho veľkým chodilám, ktorými by sa jeho rodina určite nezaoberala keby bol skutočne mŕtvy. Bob a jeho rodina sú zatknutí a odsúdení na 87 rokov pobytu vo väzení, kde si Bob predstavuje ako zabíja celú rodinu Simpsonovcov a úplne sa z toho pomätie.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 V obývačke sa objaví iluzionista, vezme si plášť do rúk, švihne ním a pod plášťom sa objaví gauč. Švihne ním ešte raz ponad gauč a pod plášťom sa objaví rodinka sediaca na gauči.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je paródiou na pesničku Eltona Johna, ktorá sa volá "Funeral for a Friend"?
...Kelsey Grammer a David Hyde Pierce sa v tejto epizóde objavili ako bratia a John Mahoney ako ich otec, čo je rovnaká zostava, v akej sme ich vídali aj v seriáli "Frasier"?

Sledovanosť pri americkej premiére: 9,03 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>