19x11 - Zlatá devadesátá

Originálny názov: That 90's Show
Produkčný kód: KABF04

Scenár: Matt Selman, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 27. január 2008
Hviezdni hostia: Kurt Loder,

Referencie: (vysvetlivky) Tie roky 70te [S], Futurama [S], Melrose Place [S], Kevin Costner [osobnosť], American College [F], Nirvana [hudba], Pink Floyd [hudba], Enron, Microsoft [spoločnosť], Beanie Baby [hračka], Bitter Sweet Symphony - The Verve [hudba], Starbucks Coffee [spoločnosť], Star Wars [F], Návrat do budúcnosti [F], MTV [TV], Britney Spears [osobnosť], Bill Clinton [osobnosť], Jeopardy [TV súťaž]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x11

Rodinka Simpsonovcov mrzne v dome, lebo Homer nezaplatil účty za kúrenie, Bart a Líza preto prehľadávajú škatule s vecami, aby našli niečo, s čím by mohli zakúriť, pri hľadaní ale narazia na vysokoškolský diplom patriaci Marge. Tá spolu s Homerom im začnú rozprávať o období ich spoločného života, o ktorom sa deťom ešte nikdy nezmieňovali.

V minulosti vidíme Homera a Marge ako šťastný pár žijúci v spoločnom byte. Jedného dňa príde Marge list informujúci o tom, že bola prijatá na Springfieldskú Univerzitu. Školné je však príliš vysoké a Marge sa preto chce štúdia vzdať, ale Homer jej sľúbi, že jej zoženie dostatok peňazí a tak opúšťa svoju kapelu a začína pracovať pre svojho otca. Medzitým Marge nastupuje do školy, kde sa jej zapáči jeden z vyučujúcich, profesor Stefane August.

Postupne sa do neho Marge zaľúbi, pričom jej August city opätuje. Jedného dňa, ich však Homer prichytí a z hnevu obnoví svoju bývalú kapelu, s ktorou začne hrať pieseň o tom, aká je láska zlá. To naštve Marge, pohádajú sa spolu a nakoniec sa rozchádzajú, Marge sa vracia k profesorovi Augustovi a Homer sa začína venovať hudobnej kariére.

Homer sa postupne stáva slávnym a Marge sa čoraz viac zbližuje s Augustom, ale jedného dňa zistí, že sa ich názor na svadbu veľmi líši. Kvôli tomu sa s Augustom poháda a nakoniec sa rozídu. Deprimovaná Marge sa neskôr díva na televíziu, kde uvidí Homera spievajúceho pieseň s názvom „Margerine“, ktorá je venovaná jej. Zrazu však pieseň prerušia správy, z ktorých sa dozvedá, že Homerova kapela sa rozpadla a Homer sa uzavrel vo svojom dome, kde si údajne kráti čas drogami. Marge sa ponáhľa za ním aby mu pomohla, vysvitne však, že Homer si nepichal žiadne drogy, len inzulín. Nakoniec sa Marge s Homerom opäť dávajú dokopy.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Vidíme sedieť rodinku na gauči, kamera sa trochu oddiali a odhalí francúzsky nápis "Toto nie je obrázok gaučového gagu". Kamera sa oddiali ešte ďalej a zisťujeme, že nepozeráme na rodinku na gauči, len na obraz rodinky sediacej na gauči vyvesený v galérii.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je paródiou na názov sitcomu That 70's Show (u nás známy ako "Tie roky sedemdesiate...")?

Sledovanosť pri americkej premiére: 7,58 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>