19x16 - Táta na útěku

Originálny názov: Papa Don't Leech
Produkčný kód: KABF09

Scenár: Chris Clements, Réžia: Reid Harrison
Premiéra v USA: 13. apríl 2008
Hviezdni hostia: Beverly D'Angelo, skupina The Dixie Chicks

Referencie: (vysvetlivky) Sopranovci [S], Muppet Show [S], Harry Potter [K], Pepek námorník, Papa Don't Preach - Madonna [P], Estée Lauder [značka]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x16

Lisa sa pokúša predať skautské sušienky starostovi Quimymu, no nájde celú mestskú pokladnicu prázdnu. Quimby vysvetlí, že všetko vydali na nový slogan „Springfield: Good“ (Springfield: Jo v cz dab.). Je zvolaná schôdza kvôli rozpočtu. Rozhodnú sa, že mesto bude predstierať prírodnú katastrofu, aby získali peniaze z federálnych fondov. No zástupcovia FEMA ich iba oberú o 2500 dolárov. Lisa zistí, že mesto má ešte milióny dolárov za nezaplatené dane. Poslednou neplatičkou je hviezda country hudby Lurleen Lumpkinová. Celé mesto ju hľadá a Homer ju nájde ako sa skrýva v jeho aute. Vezme ju so sebou domov, no Marge si spomenie aké problémy jej kedysi spôsobila a odvezie ju nahnevaná preč, zisťujúc, že je bezdomovkyňa. Nechá ju preto bývať u nich doma.

Lurleen je však čoskoro zatknutá a predvedená na súd. Sudca Snyder jej udelí rozsudok, že musí splácať 100 dolárov týždenne. Po súde vysvetlí Lurleen Simpsonovcom, že všetky peniaze zmizli s jej ex-manželmi (ktorí sa všetci podobali na Homera). Lurleen je deprimovaná a doma ju všetci začujú cez ventilačné šachty spievať o svojom otcovi, ktorý ju opustil. Marge si uvedomí, že kvôli otcovi stratila dôveru k mužom. Marge prehľadá Springfield a nájde jej otca – Roycea Lumpkina. Ten svoju dcéru opustil preto, lebo si uvedomil, že nikdy nebude dobrým otcom. Lurleen mu odpustí a napíše novú pieseň, ktorá oslavuje ich opätovné spojenie. Zdá sa, že všetko je v poriadku, no Royce sa znova rozhodne opustiť svoju dcéru. Lurleen je teraz zdeprimovaná ako nikdy predtým.

Čoskoro beží v TV nová pesnička od skupiny Dixie Chicks. Lurleenin otec je v hudobnom videu a je jasné, že otec jej pesničku ukradol. Poberie sa nariekať do pivnice. Homer a Marge sa jej rozhodnú pomôcť a Lurleen povie Dixie Chicks, že jej otec ukradol pesničku a tie ho zmlátia gitarami. Lurleen sa stane predskokankou Dixie Chicks. Má nového priateľa, ktorý sa možno stane jej štvrtým manželom (tiež sa podobá na Homera). Marge a Lurleen sa udobria, no Marge jej v tichosti pošepká, aby sa radšej už nikdy nepriblížila k Homerovi.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka je domaľovaná na gauč.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je narážkou na pesničku od Madonny - Papa Don't Preach?

Sledovanosť pri americkej premiére: 6,9 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>