19x12 - Láska po springfieldsku

Originálny názov: Love, Springfieldian Style
Produkčný kód: KABF05

Scenár: Don Payne, Réžia: Raymond S. Persi
Premiéra v USA: 17. febuár 2008

Referencie: (vysvetlivky) Love, American Style [S], Bonnie & Clyde, Lady and the Tramp [F], Sid and Nancy[F], Sex Pistols [skupina]

Obsah

Obrázok z epizódy 19x12

Epizóda sa začína na Valentína, keď sa Homer s Marge vyberú do tunelu lásky v lunaparku, kde sa však zaseknú a Homer sa rozhodne porozprávať príbeh o Bonnie a Clydovi. V roku 1933 Clyde Barrow (Homer) vykradne banku, čím zaujme Bonnie (Marge), ktorá túži po vzrušení a nakoniec spolu utečú. Clyde zistí, že Bonnie sa vyžíva v násilí a tak začnú obaja páchať rôzne zločiny a vykrádať banky, neskôr si na pomoc najmú civilistu (Flanders), ktorý ale ich plány prezradí polícii, ktorá nakoniec zastrelí oboch, Bonnie aj Clyda.

Bart a Líza prichádzajú za Homerom a Marge a chcú počuť zamilovaný príbeh pre deti, pričom Marge začne rozprávať príbeh o zaľúbených psoch. Vamp (Marge) je vznešená sučka, do ktorej sa zamiluje tulácky pes Shady (Homer), idú spolu na večeru, po ktorej spolu utečú na vrchol kopca. Ráno, sa Vamp cíti trochu nesvoja, z čoho Shady usúdi, že je pravdepodobne tehotná a preto utečie. O niečo neskôr sa Vampine šteňatá (Bart a Líza) rozhodnú vyhľadať svojho otca, ale sú chytené šarhom (Willie), pred ktorým ich ale Shady zachráni a nakoniec sa spolu s nim vracia k Vamp.

Ďalší príbeh začne rozprávať Bart: Nancy Spugen (Líza) je vzornou študentkou, ktorá sa zamiluje do basistu kapely Sex Pistols, Sida Viciousa (Nelson). Dajú sa dokopy a žijú spolu v láske, ale postupne sa stávajú závislými na čokoláde. Po nezhodách s lídrom kapely, Johnnym Rottenom (Bart), Sid kapelu opúšťa a spolu s Nancy začne spievať pop. Po tom, čo ich vykopnú kvôli slabému výkonu, obaja znovu prepadnú závislosti na čokoláde.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka pribehne do obývačky, kde sa každý postupne pripne na hračku pre batoľatá, ktorá zvykne byť nad postieľkou.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je narážkou na seriál Love, American Style?
...postavička "Robby Robin" je paródiou na Woodyho Woodpeckera (krátko vysielaného u nás pod názvom Ďateľ Woody)?
...pes, ktorého Willie zavrie do plynovej komory je Goofy, známa postava z Disneyoviek?

Sledovanosť pri americkej premiére: 7,81 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>