05x07 - Bartovo vnitřní dítě

Originálny názov: Bart's Inner Child
Produkčný kód: 1F05

Scenár: George Meyer, Réžia: Bob Anderson
Premiéra v USA: 11. november 1993
Hviezdni hostia: Albert Brooks ako Brad Goodman, James Brown ako on sám

Referencie: (vysvetlivky) Psycho [F], I got you (I feel good) - James Brown [P], The Entertainer - Marvin Hamlisch [P], Road Runner [S]

Obsah

Obrázok z epizódy 05x07

Homer nájde v novinách inzerát na trampolínu zdarma. Samozrejme neodolá a ide si ju zobrať. Najprv to vyzerá ako dobrá zábava, ale deti, ktoré na nej skákali sa doráňali a ležali polomŕtve na Simpsonovskom dvore. Homer sa jej teda zbaví a Marge mu vyčíta, že dovliekol domov takú vec. Na oplátku jej Homer povie, že každého iba sekíruje. Marge si myslí, že by to mala riešiť, tak spolu s Homerom pozerajú kazetu Brada Goodmana. Táto kazeta na oboch urobila veľký dojem a išli s celou rodinou na prednášku Brada Goodmana.

Počas tejto prednášky Bart niečo vykríkne a Brad Goodman ľuďom povie, že by sa mali správať ako on. V meste nastane veľký zmätok, nikto nerobí to čo má a vznikne festival "Robme si čo chceme". Na tomto festivale padne pódium a odtrhne sa rímske kolo, lebo si niekto nespravil svoju prácu - robil si čo chce. Springfieldania sa začnú navzájom obviňovať a biť medzi sebou, kým niekto nevykríkne, že to je Bartova vina. Všetci sa po ňom rozbehnú, ale Barta zachráni Homer. Mesto sa poučilo a všetko je znova ako bývalo.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka pribehne do izby a uvidí na gauči sedieť veľmi tlstého chlapíka. Ten sa trošku posunie doprava a všetci z rodiny sa k nemu natlačia na gauč.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...dvor Simpsonovcov je mimoriadne veľký - väčší ako zvyčajne, zmestí sa tam vyše 300 ležiacich detí?
...Marge spala nahá, ale v jednej scéne bolo vidieť golier jej pyžama?
...Krusty má číslo domu 534?
...Homer vyskakoval pri otvorenom Bartovom okne, ale keď Bart vyšiel von, okno bolo zavreté?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>