05x15 - Hrdinný kosmonaut Homer

Originálny názov: Deep Space Homer
Produkčný kód: 1F13

Scenár: David Mirkin, Réžia: Carlos Baeza
Premiéra v USA: 24. február 1994
Hviezdni hostia: Buzz Aldrin ako on sám, James Taylor ako on sám

Referencie: (vysvetlivky) Burani v meste [F], Total Recall [F], Pepek námorník [S], Planéta opíc [F], Fire and Rain - James Taylor [P], You've Got a Friend - James Taylor [P], 2001 : Vesmírna odysea [F], Star Trek: Deep Space Nine [S], Star Trek [S], Votrelec [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 05x15

V televízii je štart raketoplánu a má najnižšiu sledovanosť akú kedy mal. NASA sa teda rozhodne sledovanosť zvýšiť nájdením kozmonauta, ktorý by bol ľuďom blízky. Tento problém im vyrieši Homer, ktorý im zavolá kvôli zlému televíznemu programu. Nasa ho teda ide nájsť, ale Homer to hodí na Barneyho, ale keď zistí, že môže byť kozmonautom pridá sa aj on.

Obaja nádejní kozmonauti robia testy, pretože len jeden môže odletieť. Najprv to vyzerá, že vyhrá Barney, ktorý sa vzdal alkoholu, ale nakoniec to vyhrá Homer. Vo vesmíre Homer otvorí balík čipsov a pri ich konzumácii rozbije sklo mraveniska. Tento problém rýchlo vyriešia otvorením dverí.

Počas toho Homer vyletí von z raketoplánu a zachytí sa na kľučke dverí, ktorú odtrhne, ale našťastie ho kozmonauti zachránia. S otvorenými dverami však nemôžu pristáť, ale Homer ich našťastie zachráni grafitovou tyčou. Keď pristanú, tak všetku slávu získa grafitová tyč, ale napriek tomu si Homera rodina konečne váži.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka pribehne do izby a uvidí na gauči sedieť veľmi tlstého chlapíka. Ten sa trošku posunie doprava a všetci z rodiny sa k nemu natlačia na gauč.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...cesta Simpsonovcov do NASA je paródia na Film "Burani v meste"?
...NASA videla Homera na záberoch z vonka raketoplánu, ale vonku nebola žiadna kamera?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>