15x02 - Návrat nezdárné matky

Originálny názov: My Mother the Carjacker
Produkčný kód: EABF18

Scenár: Michael Price, Réžia: Nancy Kruse
Premiéra v USA: 9. november 2003
Hviezdni hostia: Glenn Close ako Mona Simpsonová

Obsah

Obrázok z epizódy 15x02

Homer, Bart a Lisa dobrovoľne nasilu pracujú v záhrade, keď odrazu príde Marge a veľmi milo im povie aby išli pozerať dnu TV. Bart samozrejme veľmi rád poslúchne, no Lise okamžite dôjde, že sa ide o pascu a zastaví ho. Keď však Marge niečo chce, nezastaví ju nikto... ;-) A tak s „malou“ pomocou hadice, donúti všetkých troch pozerať TV. Tam má práve svoju reláciu kto iný, ako známa tvár Chnnel 6, Kent Brockman. Dostane sa k časti Oops Patrol, kde obyvatelia Springfieldu posielajú vtipné výstrižky z novín a môžu tak vyhrať tričko s nápisom Oops Patrol. A v ten deň sa víťazom stala práve Marge!

Tej však tričko, ktoré nosí, prinesie nečakanú slávu, ktorú jej Homer okamžite začne závidieť. A tak prichádza veľké hľadanie Homera po inom ešte vtipnejšom kúsku v novinách. Samozrejme pri jeho šťastí nič nenachádza. Avšak objaví článok s veľmi „chutným“ nadpisom, ktorému neodolá – „Najväčšia Pizza na svete“. Tam sa všetko obráti, keď objaví tajnú správu, ktorá mu hovorí aby sa stretol s tajomnou osobou presne o polnoci. Homer a Bart okamžite vyrážajú na cestu a ocitajú sa v tmavom podjazde. Tajomná osoba sa konečne objaví a je to ... MONA SIMPSONOVÁ (mama Homera) !

Objasňuje im celú záhadu aj to, ako si vymyslela článok s Pizzou v snahe nájsť a vidieť opäť Homera. A tak idú spoločne na neskorú večeru do reštaurácie Overpass Diner, kde im Mona vysvetlí, že ešte stále sa skrýva pred políciou, kvôli kriminálnej sabotáži, zo 60tych rokov, proti pánovi Burnsovi.

Zhodou okolností idú okolo šerif Wiggum, Lou a Eddie, ktorý taktiež idú na večeru. Homer, Mona a Bart utečú zadným východom. No žiaľ, za volant si sadá vždy nekoncentrovaný Homer a tak po jeho replike: „Mami, nikdy nedovolím aby ťa opäť polícia chytila!“ vrážajú s autom priamo do policajnej stanice... Monu zatknú a začne sa vyšetrovanie. Avšak Homer, ktorý je v emocionálnom vydieraní ľudí skutočný profík, povie ten najúprimnejší preslov o svojej mame a sudca i všetci prítomný sú okamžite obmäkčený, no a Mona je konečne zbavená obžaloby a môže začať so svojim a jeho rodinou nový život.

Homer si tak zahrá strom v detskom predstavení, nechá sa kúpať svojou mamou a Marge opäť predvedie pôrod Barta. Homer dokonca zariadi Mone jej vlastnú izbu (vytrhne ju z domu Flandersov a pridá k svojmu).Avšak ich šťastie netrvá dlho. Zničí ho pasca pána Burnsa, ktorý Monu opäť dostane do väzenia. Homer sa však stále nevzdáva. A tak, keď Monu prevážajú s ostatnými väzenkyňami, ukradne autobus, pustí všetky trestankyne a spolu s Monou odchádzajú preč. Mona však nechce, aby sa Homer zaplietol so zákonom a skončil ako ona. Preto ho vyhodí z autobusu a sama si sadne za volant. Pri prenasledovaní políciou však autobus skončí v rieke. Mona, je mŕtva...

Na pohrebe sa s monou všetci rozlúčia a Homerovy sa podarí zničiť hrob Franka „Grimeyho“ Grimes. Po pohrebe sa Homer márne snaží nájsť v novinách ďalší odkaz. Nikde nič nie je a on ostáva opäť sám bez mamy...Avšak Homer sa zabudol pozrieť na článok „Gigantické Taco“, kde Mona nechala odkaz o tom, ako ušla z autobusu ešte pred pádom do rieky, stopla si auto a odišla z mesta...

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci sediaci na gauči pred TV, postupne starnú až sa napokon rozpadnú na prach.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Názov je odvodený zo sitkomu, ktorý bol vysielaný v 60tych rokoch – My Mother the Car – show, ktorú napísal James L. Brooks.

Show „Oops Patrol“ v ktorej Marge vyhrala tričko, je založená na hre The Tonight Show with Jay Leno časť Headlines, kde ľudia zasielali absurdity z novín.

Časť, kde dá Homer na stenu noviny je paródia na scénu z filmu Beautiful Mind.

V epizóde sa objaví hlas Johna Lennona spievajúceho pieseň „Mother“, čím sa Spimsonovci stali jedinou show v histórií animácie, v ktorej boli všetci štyria členovia Beatles

Hudba hrajúca počas ukážok zo 60tych rokov je montáž piesne Jimmiho Hendrixa „All Along the Watchower“

V premiére si diel si pozrelo 12,5 mil. ľudí



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>