15x16 - Basa tvrdí charakter

Originálny názov: The Wandering Juvie
Produkčný kód: FABF11

Scenár: Don Payne, John Frink, Réžia: Lauren MacMullan
Premiéra v USA: 28. marec 2004
Hviezdni hostia: Sarah Michelle Gellar, Charles Napier

Referencie: (vysvetlivky) Do the Bartman [P], White Wedding [P], It's a Small World [P], Family Guy [S], Laurel a Hardy [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 15x16

Bart opäť raz „trochu“ vyvádza a nafinguje svadbu. Ženíchom je on a jeho nevestou je „Lotta Cooties“. Samozrejme pozve aj hostí. Jeho plán je jednoduchý. Chce svadobné dary. Žiaľ, jeho plány mu prekazí šerif Wiggum, ktorý Barta zatkne. No a tento krát neostane šerif len pri poslaní Barta rodičom ako obvykle. Podľa jeho mienky to už totižto Bart prehnal a tak ho pošle do nápravno-výchovného ústavu.

Tam spozná Ginu Vendetti. Myslí si, že keď je dievča, môže s ňou byť možno aj zábava. Omyl. Je rovnaká ako všetci ostatní. A tak sa ocitá medzi grázlami, ktorý na neho útočia z každej strany. Avšak Homer začne v ústave pracovať ako ochranka, a môže tak chrániť aj Barta. Nanešťastie čoskoro sa jeho práca skončí a „spoluväzni“ to Bartovi pekne vrátia.

Problémy sa však nekonči len tam. Príde totižto tanečný večer, kde Bart tancuje s Ginou. Sú samozrejme ku sebe pripútaní putami, aby nemohol ani jeden z nich ujsť. Avšak Gina to tam nemieni už dlhšie trpieť a rozhodne sa pre útek. Bart samozrejme nesúhlasí, pretože jemu chýbajú do prepustenia už len dva týždne. Samozrejme Gina ho nenechá namietať a pobozká ho. A tak Bart omámený jej bozkom ujde spolu s ňou.

Ujdú preč. Po dlhej ceste dorazia ku kováčovi, ktorý im putá dá dolu a oni môžu ísť každý tam kde chcú. Avšak krátko potom Bart nájde v lese Ginu ako plače a zistí, že Gina je sama, nemá rodinu a nemá ani kam ísť. Odrazu sa však Gina nahnevá a začnú sa s Bartom biť. Na to príde polícia a oboch ich zatkne. Potom zavolajú Simpsonovcom, ktorí okamžite prídu. Vtedy Gina povie polícií, že za všetko môže ona, a že Bart je nevinný a tak zatknú len ju. Simpsonovci jej však sľúbia, že ju navštívia. A tak sa celá epizóda končí v ústave, kde všetci spolu jedia mexické jedlo.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Zablysne sa obrazovka a na gauč sa vysunie fotografia, na ktorej sa postupne zobrazia Simpsonovci.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Rola Giny bola prvým televíznym vystúpením Sarah Michelle Gellar, odkedy skončil seriál Buffy premožiteľka upírov.

Pieseň ktorá hrá počas plesu je „Color My World“ skupiny Chicago.

Ginine priezvisko je odkazom na slovo Vendetta – pomsta.

Diel Itchyho a Scratchyho, ktorý pozerajú vo väzení sa volá „The Battle of Slaughter-loo“ a je paródiou na Napoleónovu bitku pri Waterloo.

Väčšina z deja epizódy je paródiou na film „The Defiant Ones“ kde hrali Tony Curtis a Sidney Poitier.

Názov epizódy odkazuje na stredovekú kresťanskú postavu „Wandering Jew“



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>