15x05 - Rychle a srstnatě

Originálny názov: The Fat and the Furriest
Produkčný kód: EABF19

Scenár: Joel H. Cohen, Réžia: Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 30. november 2003
Hviezdni hostia: Charles Napier

Referencie: (vysvetlivky) Eye of the Tiger - Survivor [P], Moby Dick [K], Ramblin' Man - Allman Brothers Band [P], Afternoon Delight - Starland Vocal Band [P], I got you babe - Sonny & Cher [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 15x05

Homer, ktorý nemôže Marge kúpiť na narodeniny diamantový náhrdelník, sa rozhodne kúpiť domáci karneval – stroj, ktorý vyrába skutočné karnevalové pochúťky priamo v kuchyni. Avšak ako to už býva pri Homerových darčekoch zvykom, použije ho sám a vytvorí obrovskú cukrovú guľu. Je príliš veľká a rodina ju nedokáže zjesť. A tak sa zanáša a je čoraz špinavšia. Prilepí sa na ňu naozaj všetko. Od mravcov, cez staré ponožky až po Roda a Toda Flandersovcov. Práve preto Marge donúti Homera guľu vyhodiť.

Na skládke však na Homera nečakane zaútočí medveď, ktorému síce utečie, no nechá to na ňom následky v podobe halucinácií a nočných môr z medveďov, ktorých odrazu vidí všade. A aby to nestačilo, objaví sa v TV nahrávka jeho úteku pred medveďom, ktorá ho zosmiešni pred celým Springfieldom. Homer sa však nevzdáva a prijíma radu od svojho otca, aby medveďa zabil a napravil si reputáciu aj sebavedomie. A tak teda Homer ide za lovcom medveďov – Grantom. Ten mu povie kde sa medveď zdržiava ako ho zabiť. Homera však zastaví Marge, ktorá je vyslovene proti.

Ako inak, Homer ju neposlúchne a spolu s Lennym, Carlom a Bartom sa vydajú na lov. Pri čakaní však začne byť Homerovi v jeho ručne vyrobenom brnení teplo, a tak sa ide okúpať. Vtedy ho však opäť napadne medveď, ktorý ho odvedie do svojej nory. Homer zistí, že medveď je v skutočnosti rozzúrený len kvôli bolestivým elektródam upevneným na jeho uchu. Za ten čas Marge a Lisa objavia, že Homer s Bartom sú preč a idú za Grantom, aby im pomohol Homera nájsť.

Medveď a Homer, ktorý medveďovi pomôže zbaviť sa elektródy, sa čoskoro stanú priateľmi. Aj pre to sa Homer rozhodne medveďa zachrániť pred Grantom. No nevie, ako ho dostať do medvedej rezervácie, keďže pri nej čaká Grant s ozbrojenými mužmi, pripravení na útok. Napokon však Homer oblečie medveďa do jeho uniformy a pošle ho do rezervácie. Grant je chvíľu zmätený a keď sa spamätá už je neskoro, pretože medveď šťastne dôjde až do rezervácie.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Gaučový gag je tento krát paródiou na sitcom Get Smart! z 60tych rokov. Homer prejde cez viacero futuristických dverí až príde k telefónnej búdke, kde sa prepadne podlaha a on sa ocitne na gauči so ostatkom rodiny.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sprawl Mart je paródia na Wal-Mart (americký hypermarket).

Video, ktoré je v hypermarkete ukázané je paródiou na kresťanskú video sériu „Veggie Tales“.

Názov epizódy je paródiou na akčný film z roku 2001 „The Fast and the Furious (Rýchlo a zbesilo)“.

Medveďom odolný oblek, ktorý vyrobí Homer je paródiou na „Project Grizzly“.

Sledovanosť pri americkej premiére: 11,7 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>