15x15 - Den pro závislosti

Originálny názov: Co-Dependent's Day
Produkčný kód: FABF10

Scenár: Matt Warburton, Réžia: Bob Anderson
Premiéra v USA: 21. marec 2004
Hviezdni hostia: Brave Combo

Referencie: (vysvetlivky) Planéta opíc [F], Looney Tunes [S], Porky Pig [S]

Obsah

Obrázok z epizódy 15x15

Homer, Bart a Lisa idú na film „Cosmic Wars“, ktorý je však úplne iný ako čakali. Namiesto úžasných bitiek je to len čítanie prítomných v senáte. Doma Bart a Lisa napíšu tvorcovi filmu Randallovi Curtisovi. O dva týždne na to dostanú odpoveď, kde Curtis úplne ignoruje ich kritiku. To Simpsonovcov podnieti na výlet do Kalifornie, kde Marge a Homer idú do vinohradov a Bart s Lisou idú pohľadať Randalla Curtisa. Navštívia ho a povedia mu, čo si myslia o novom filme kozmických vojen.

Samozrejme nepáči sa mu čo hovoria, no keď Lisa povie, že ani dobrá technológia nespraví dobrý dej, vtedy s nimi Curtis konečne súhlasí a rozhodne sa opäť vyrozprávať filmový príbeh. Bart a Lisa sa pripoja k Marge a Homerovi, ktorý sú opití zo vzoriek vína, ktoré boli zdarma. Keď sa vrátia do Springfieldu, Marge začne s Homerom chodiť ku Vočkovi.

Čoskoro však s pitím prestane, kvôli nepríjemným ranným prebúdzaniam. Avšak keď ide s Homerom na Oktoberfest, opäť sa opije a to až natoľko, že nevládze chodiť. Cestou späť teda riadi Homer, ktorý však má tiež nejeden pohárik v sebe. No a ako inak, havaruje. Hneď za ním je aj polícia a on vie, že by to pre neho mohlo dopadnúť zle. A tak všetko nastaví tak, aby to vyzeralo, že šoférovala Marge.

Samozrejme Marge musí ísť na odvykacie liečenie, ktoré trvá mesiac. Keď tam Homer za ňou príde, prizná sa jej s tým čo urobil. Dúfa, že mu Marge odpustí, no ona urobí presný opak a opäť začne piť. Čoskoro však pochopí, že byť s Homerom je viac ako piť, odpustí mu a vrátia sa domov.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci sediaci na gauči pred TV, postupne starnú až sa napokon rozpadnú na prach.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Scéna kde Homer hrá na klavíri, zatiaľ čo Marge spieva, bola z epizódy vystrihnutá a neskôr pustená v epizóde Drahé pivínko v záverečných titulkách.

Film Kozmické vojny je paródiou na Star Wars a Randall Curtis je odkazom na Georga Lucasa.

Robot v kozmických vojnách čítal Evening Standard, čo sú Londýnske noviny.

Predavač z komixového obchodu bol oblečený ako George Lucas.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>