15x09 - Já, robot

Originálny názov: I, D'oh-Bot
Produkčný kód: FABF04

Scenár: Dan Greaney, Allen Glazier, Réžia: Lauren MacMullan
Premiéra v USA: 11. január 2004

Referencie: (vysvetlivky) Magic Carpet Ride - Steppenwolf [P], Celebration - Kool & the Gang [P], Killing Me Softly - Fugees [P], Futurama [S], Terminátor 2 [F], Robocop [F], Watching Scotty Grow - Bobby Goldsboro [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 15x09

Homer chce aby na neho bol jeho syn Bart konečne pyšný, keďže je u neho v rebríčku obľúbenosti na poslednej priečke. A tak sa rozhodne vyrobiť robota, pre súťaž Robor Rumble. Keďže mu to však vôbec nejde a jeho roboti sú skôr kusy starého plechu, vymyslí nový plán. Vyrobí robota, ktorého síce ovláda, ale zvnútra, keďže je len prezlečený za robota. Všetko ide tak ako má. Bart vyhráva so svojím úžasným novým robotom každý zápas a je pyšný na to, že práve jeho otec vyrobil takého skvelého robota. Avšak vo finále sa musí postaviť proti profesorovi Frinkovi a jeho ozrutnému robotovi.

No po prvom, devastujúcom kole robota profesora Frinka, Bart zistí, že robota neovláda on, ale Homer zvnútra. Homer sa samozrejme Bartovi ospravedlní, no na jeho prekvapenie mu Bart povie, že si o ňom myslí, že je oveľa lepší, keď dokázal urobiť niečo také. V druhom kole ozrutný Frinkov robot rozdrví Bartvoho robota a Homer z neho vylezie. V tom sa Frinkov robot vypne. Vtedy profesor vysvetlí, že jeho robot ovláda základné zákony robotiky, ktoré mu nedovolia zaútočiť na človeka. A tak Homer s Bartom vyhrajú, pri čom si Homer konečne napraví reputáciu u Barta.

No svoj príbeh si v dieli odohrá aj Lisa. Tej umrie milovaná mačka Snowball (Sněhurka) II, ktorá vbehne pod auto. Pochovajú ju vedľa Snowball I. Avšak dlho nesmúti a kúpi si ďalšiu mačku. Čo sa však nestane... nová mačka sa utopí v akváriu. Príde ďalšia – kocúr. Ten vyskočí z okna. Lisa je na pokraji. Nevie čo má robiť a smutná sedí na chodníku pred domom, keď odrazu k nej príde šialená žena s mačkami. Tá hodí po Lise mačku, ktorá vyzerá presne ako Snowball II. Lisa však nevie, či si ju má nechať. Avšak keď mačka vybehne na cestu a nič sa jej nestane ani keď ju skoro zrazí auto, šťastná si mačku nechá.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Namiesto gauču je veľká torta, na ktorú neznáma ruka vystrekne Simpsonovskú želé rodinku.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Názov epizódy je odvodený od známeho diela Isaaca Asimova - Ja, robot.

Dej epizódy odkazuje na epizódu Steel zo seriálu „The Twilight Zone“.

Súťaž „Robot Rumble“ v ktorej bojujú roboty, je paródiou na reality show „Robot Wars“ a „BattleBots“

Robot Smassius Clay, je podobný ako robot z filmu Robocop – ED-209.

Pieseň, ktorá hrá počas Homerových zápasov sa už vyskytla v epizóde s03e09

Sledovanosť počas americkej premiéry: 16,7 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>