15x10 - Tiráda Americké hospodyňky

Originálny názov: Diatribe of a Mad Housewife
Produkčný kód: FABF05

Scenár: Robin J. Stein, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: January 25, 2004
Hviezdni hostia: Tom Clancy, Thomas Pynchon, Mary-Kate a Ashley Olsenové

Referencie: (vysvetlivky) Cars - Gary Numan [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 15x10

Homer si dá u Krustyho svoje obvyklé menu, ktoré je však tak obrovské, že zaplní skoro celé jeho auto a Homer nevidí ne cestu. Kvôli tomu neuvidí ani to, že sa rúti jadrovou elektrárňou a skončí v kancelárií pána Burnsa, ktorý ho dá samozrejme okamžite vyraziť... A tak Homer opäť príde o prácu jadrového technika.

Medzitým idú Marge, Bart a Lisa do obchodu s knihami, kde Marge stretne veľmi známu spisovateľku románov Esmé Delacroix. Toto stretnutie inšpiruje Marge ku napísaniu románu.

Homer, ktorý rozmýšľa, kde sa zamestná, príde na jeden zo svojich „úžasných“ nápadov. Kúpi si Sanitku z roku 1959. Marge rozmýšľa o čom by mala písať a inšpiruje sa známym obrazom, ktorý im visí nad gaučom. A tak sa jej román začne odohrávať v časoch lovcov veľrýb... Avšak hrdinovia sú inšpirovaní práve jej rodinou a tak sa jej vytúženým hrdinom stáva Homer. Napíše len niekoľko viet, keď v tom príde domov Homer so svojou sanitkou. Hneď si objedná u Marge kopu jedla, ktoré mu má pripraviť. To Marge tak nahnevá, že zmení hlavnú mužskú postavu v románe a namiesto úžasného milujúceho manžela sa z neho stane hnusný gauner.

Marge a Homer, ktorí sa objavia v románe však nie sú jediní zo Springfieldu, ktorých Marge v románe opíše. Konečným hrdinom sa totižto stane udatný muž inšpirovaný Nedom Flandersom. Knihu nazve „Harpunované srdce“. Získa výborné odporúčania od známych spisovateľov a ponúknu jej aby knihu vydala. No samozrejme najprv chce, aby si ju prečítal Homer. Ten však zaspí a neskôr pri stretnutí s Marge klame, že sa mu kniha výborne páčila. Marge sa stane okamžite slávnou a uznávanou autorkou. Dokonca začne písať aj druhý diel.

Medzitým sa však už všetci ľudia v Springfielde dovtípia, že román je v skutočnosti o Marge, Homerovi a Flandersovi. Jediný kto to nevie, je práve Homer. No napokon, keď si z neho ľudia na ulici začnú robiť vtipy, rozhodne sa s i knihu prečítať. Teda nie tak celkom. Skôr si ju vypočuť narozprávanú od dvojičiek Olsenových. Homer sa nahnevá na Marge a rozhodne sa pomstiť Nedovi. Ten mu však stihne ujsť na aute, no Homer ho naháňa na svojej sanitke.

Medzitým Lisa povie Bartovi, že sa to končí podobne ako v knihe Marge; manžel hlavnej hrdinky Temperance naháňa jej tajného milenca a hodí mu do srdca harpúnu. Avšak jej lano sa mu zachytí o nohu a obaja padnú z útesov. Homer naháňa Neda až na útesy. A tam... ho nečakane poprosí o to, aby mu povedal, ako stať lepším manželom pre Marge.

Na konci sa Marge a Homer rozhodnú napísať spoločný román, ktorý sa má volať: „Kto v skutočnosti zabil JFK?“

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka sa vynorí z obrovského koláča, ktorý je namiesto kresla a Homer si hneď z neho odhryzne.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Po dlhom čakaní sa konečne vráti Dr. Marvin Monroe, o ktorom si všetci mysleli, že bol už dávno mŕtvy.

Homer si v epizóde zaspieva pieseň „Cars“ od Garyho Numana.

Homer chvíľu pracuje vo firme „Boris Car Loft“ čo odkazuje na meno Boris Karloff.

Esmé Delacroix je paródiu na britskú autorku E.M. Delafield

V epizóde zaznie hlas Thomasa Pynchona, čo je veľká rarita, pretože hlas Thomas Pynchona nikdy v žiadnych iných médiách nezaznel.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>