15x19 - Super Simpson

Originálny názov: Simple Simpson
Produkčný kód: FABF15

Scenár: Jon Vitti, Réžia: Jim Reardon
Premiéra v USA: 2. máj 2004
Hviezdni hostia: Nichelle Nichols

Referencie: (vysvetlivky) Spiderman [F], Batman [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 15x19

Homer pozeral reklamu o súťaži, ktorej víťaz dostane ako výhru rodinný výlet do továrne na výrobu salám. K víťazstvu však bolo treba nájsť zlatý lístok, skrytý v niektorom zo salámových výrobkov. Homer to samozrejme chcel za každú cenu vyhrať a tak v Kwik-E-Marte kúpil všetky salámové výrobky. Žiaľ, nenašiel zlatý ale len strieborný lístok, čo ho oprávňovalo byť porotcom na súťaži. Zhodou okolností na súťažnom podujatí súťažila aj Lisa o najlepšie stolové prestieranie. Bohatý Texasan ju však úplne odrovnal a pred všetkými zosmiešnil jej výtvor. Homer, ktorý všetko videl, sa rozhodol zasiahnuť. Vytvoril si vlastného superhrdinu – Pie Mana (Koláčový muž). A tam oblečený v plášti a maske, zaútočil na Bohatého Texasana s koláčom. Pie Man získal nečakaný ohlas u ľudí, pre to sa Homer rozhodol pokračovať v svojom koláčovom poslaní a ochrániť ľudí pred zlými ľuďmi.

No netrvalo dlho a po Pie Manovi začala pátrať Springfieldská polícia. Vytušili, že sa Pie Man objaví pri otváraní novej chirurgickej kliniky, ktorú postavili namiesto detskej nemocnice. Pie Man sa podľa očakávaní objavil a chcel zaútočiť, no polícia zasiahla a začala ho prenasledovať. Superhrdinovi sa podarilo utiecť, no s postrelenou rukou.

Neskôr u Simpsonovcov Lisa objavila Pie Mana v kuchyni ako si vyrezáva guľku z ruky – samozrejme jej hneď došlo, že je to Homer. Veľmi sa začne o jej otca báť a poprosí ho nech jej sľúbi, že už nikdy nebude Pie Manom. Homer – ako inak – nedokáže odmietnuť a tak sľúbi, že so superhrdinstvom skončí.

Lenže úhlavný Homerov nepriateľ – pán Burns – je tak neznesiteľný, že Homer to už nevydrží a rozhodne sa aj napriek Lise urobiť posledný zásah ako Pie Man. Svoju pomstu aj dovŕši a naozaj na pána Burnsa s koláčom zaútočí. No Smithers ho chytí, keď si Pie Man pri úteku z elektrárne pospí na pohovke.

Pán Burns so Smithersom zistia pravú totožnosť Pie Mana a donútia aby útočil na nevinných ľudí ako zamestnanec pána Burnsa. A jedným z tých ľudí mal byť aj Dalai Lama. Všetko sa malo odohrať na budhistickom stretnutí v Springfielde. Keď už sa Homer – Pie Man, chystal na útok, nedokázal zaútočiť na Dalai Lamu – najväčší vzor jeho dcéry Lisy – budhistky.

A tak pred všetkými odhalil svoju identitu Homera Simpsona. Na chvíľu zavládol u prítomných úžas, no nikto z nich nechcel veriť, že Pie Man je Homer. Neskôr večer Marge povedala Homerovi, že ona mu verí a že to vedela celý čas...... :-) Love Forever ;-)

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Namiesto gauča sú tento krát tyče, ktorými sa Simpsonovci spustia do podzemnej jaskyne Batmana, kde sú všetci oblečení ako postavy zo seriálu „Batman TV show“ (Homer – Batman; Marge – Catwoman; Maggie a Lisa – Batgirl a Bart – Robin)

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Keď bol tento diel vysielaný v Ázii, všetky scény s Dalai Lamom museli byť vystrihnuté.

Homerov kostým Pie Mana je podobný ako Supermanov.

Cupcake Kid (Bart sa za neho vyhlási na konci epizódy) je paródiou na Robina (Batmanovho pomocníka).

Scéna, kde Homer vyrába svoj kostým, je paródiou na časť z filmu Spiderman.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>