15x18 - Chyť je, když to dokážeš

Originálny názov: Catch 'em If You Can
Produkčný kód: FABF14

Scenár: Ian Maxtone-Graham, Réžia: Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 25. apríl 2004

Referencie: (vysvetlivky) Love Story [F], Where do I Begin - Andy Williams [F], Star Wars [F], Futurama [S], Zvučka Miami Vice - Jan Hammer [hudba], Conga - Miami Sound Machine [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 15x18

Bart učí v školskom autobuse ostatných spolužiakov ako hádzať balóny naplnené vodou a svoju lekciu ukáže na Lise. Začnú sa biť a bijú sa celou cestou domov. Tam ich zastaví Marge a povie im, že idú na návštevu za strýkom Tyronom do Ohaia, osláviť jeho narodeniny. Bart a Lisa sú z toho zdrvení a chcú ostať doma. Ako rodinnú aktivitu si vyberú pozeranie romantického filmu Love Story; Bart s Lisou sa však samozrejme pri filme nudia a ničia pozeranie Homerovi a Marge. Napokon sa Homer s Marge rozhodnú že idú sami a deti bude strážiť dedo Simpson.

Keď sú na letisku, vidia šťastné mladé páry, ktoré cestujú na Miami. A tak sa rozhodnú zmeniť svoje plány a namiesto návštevy strýka Tyrona idú na Miami. Lisa, Bart a Dedo pozerajú TV, kde ukážu hotel v Ohaiu, v ktorom majú byť Marge a Homer. Prehnal sa tam hurikán a celý dom zničil. Lisa rýchlo zavolá Marge a tá jej povie, že je všetko v poriadku. Samozrejme hneď im dôjde, že Homer a Marge určite nie sú v Ohaiu a tak sa rozhodnú ísť na Miami za nimi. Zoberú aj Deda, ktorému sľúbia, že tam bude veľa slobodných senioriek.

Keď sa Marge a Homer vracajú za pláže uvidia deti čakajúce na nich pri apartmáne a rýchlo utečú preč. Idú však za nimi aj Bart a Lisa. (Dedo ostal na Miami). Nikto z nich nemá problém s cestovaním, pretože Homer má kreditku Neda Flandersa a Bart Roda Flandersa, takže môžu utrácať koľko chcú. Homer, Bart, Lisa a Marge sa naháňajú po dovolenkových destináciách a napokon, keď už sú Marge s Homerom unavení, rozhodnú sa predsa len nechať deti s nimi.

V noci však začnú Bart a Lisa o tom všetkom premýšľať a cítia sa vinní, preto utečú preč do lunaparku aby nechali rodičov samých relaxovať. Tam sa však s nimi stretnú, pretože Marge a Homer utiekli ešte skôr ako oni. Avšak nevzdávajú sa a skočia do nafukovacieho hradu. Ich vyvádzanie a Homerova váha však hrad uvoľnia zo záchytných lán a zrútia sa s ním dolu z Niagarských vodopádov. Neskôr sa ich loď, ktorá tam je, pýta či nepotrebujú pomoc. Na to sa vynorí nahá Marge a Homer, ktorý im odkážu, že sú v poriadku. No a potom sa opäť schovajú do hradu...

Epizóda sa končí v dome Flandersov, kde Rod a Ned dostanú výpis účtu z ich kreditiek...

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Namiesto gauču je veľká torta, na ktorú neznáma ruka vystrekne Simpsonovskú želé rodinku.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Vo videopožičovni sú na stene plagáty z Futuramy. Tiež video, ktoré sa volá Family Guy

Keď Bart s Lisou naháňajú Homera a Marge, je to jasná paródia na film Chyť ma ak to dokážeš.

Názov epizódy odkazuje na film Chyť ma ak to dokážeš.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>