02x20 - Válka Simpsonových

Originálny názov: War of the Simpsons
Produkčný kód: 7F20

Scenár: John Swartzwelder, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 2. máj 1991

Referencie: (vysvetlivky) It's not unusual - Tom Jones [P], Look of Love - Dusty Springfield [P], Wichita Lineman - Glen Campbell [P], That's the way (I like it) - KC & the Sunshine Band [P], We are the Champions - Queen [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 02x20

Simpsonovci usporiadajú párty, ale keď to Homer poriadne preženie s alkoholom, začne vyvádzať. Marge preto zapíše seba aj Homera do víkendovej manželskej poradne, ktorú usporadúva reverend Lovejoy. Homer sa dozvie, že poradňa sa bude konať pri Jazere Sumcov. S nádejou, že chytí legendárneho sumca zvaného generál Sherman si Homer zoberie svoje rybárske náradie.

Marge ale zistí, že Homer uprednostnil rybárčenie pred záchranou ich manželstva. Homer sa ide prejsť a uvidí osamotený rybársky prút. Keď ho chytí, prút s ním trhne a prehodí ho do člnka. Marge uvidí Homera a je s toho sklamaná. Homerovi sa podarí uloviť legendárneho sumca, ale Marge mu povie, že ich manželstvo je ohrozené, ak si nejakú rybu váži viac ako ju. Aby dokázal svoju lásku k nej, vypustí rybu späť do jazera a Marge mu odpustí.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not do anything bad ever again
 Český preklad:   Už nikdy nebudu dělat nic špatně

 

Gaučový gag

 Homer vytlačí všetkých z gauča.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Marge nosí náušnice v tvare kosoštvorca?
...názov epizódy je paródiou na film Vojna Roseovcov?
...prvýkrát v seriáli sa objavuje Haďák (Snake Jailbird)?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>