02x21 - Drobné kiksy nad komiksy

Originálny názov: Three Men and a Comic Book
Produkčný kód: 7F21

Scenár: Jeff Martin, Réžia: Wesley M. Archer
Premiéra v USA: 9. máj 1991
Hviezdni hostia: Daniel Stern ako rozprávač

Referencie: (vysvetlivky) Traja muži a nemluvňa [názov]

Obsah

Obrázok z epizódy 02x21

Bart objaví vo výklade obchodu, v ktorom je Komixový chlapík predavačom, prvé vydanie Rádioaktívneho Muža za cenu 100 dolárov. Toľko peňazí nemá, tak si chce privyrobiť u pani Glickovej, Marginej priateľky, tým, že pre ňu robí rôzne čudné veci. Za túto ťažkú prácu však dostane iba smiešnych 50 centov.

Bart vezme svojich 35 dolárov do obchodu, aby si komiks kúpil. V obchode narazí na Milhousea a Martina, ktorí si tiež chcú kúpiť ten istý komiks a ak by sa zložili, mali by dosť peňazí na kúpu komiksu. Komiks si teda kúpia spoločne a noc strávia v Bartovom dome na strome. Martina je uprostred noci hore a Bart aj Milhouse sa zobudia, mysliac si, že Martin si chce vziať komiks pre seba. Preto ho zviažu o stoličku.

V noci je búrka a Bart sa pobije s Milhouseom, zatiaľ čo vietor spôsobí, že komiks vyletí do vzduchu. Bart zachytí Milhousea za rukáv a drží ho. Ak ho pustí, Milhouse spadne a môže sa zabiť, ale pri ňom je aj komiks. Bart sa rozhodne zachrániť Milhousea, komiks odletí a je zasiahnutý bleskom, takže komiks je zničený.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not show off
 Český preklad:   Už nikdy se nebudu vytahovat

 

Gaučový gag

 Gauč sa prevráti dozadu a Maggie z neho vykukne.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Milhouse spí s okuliarami?
...v tejto epizóde sa prvýkrát stretávame s Komiksákom (Comic Book Guy)?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>