18x02 - O jazzu a jiné zvířeně

Originálny názov: Jazzy and the Pussycats
Produkčný kód: HABF18

Scenár: Daniel Chun, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 17. september 2006
Hviezdni hostia: skupina The White Stripes (Jack White, Meg White)

Referencie: (vysvetlivky) King Kong (v gaučovom gagu) [F], Reservoir Dogs (Gauneri) [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 18x02 Bart sa na pohrebe Homerovej „manželky z Las Vegas“ zjavne nudí a začne sa hrať s loptičkou na gumičke. Loptička spôsobí zmätok v kostole (zabehne mnohým prítomným do hrdla...) a Bart musí po tomto incidente navštíviť psychiatra. Ten mu odporučí, aby skúsil hrať na bicie, pretože to podporuje koncentráciu a vybíjanie energie.

Bart začne trénovať a hranie ho chytí natoľko, že trénuje neustále. Dokonca sa mu podarí zraziť sa s bubeníčkou zo skupiny White Stripes (v paródii na videoklip). Bubnovanie však začne liezť rodičom na nervy (Bart hrá aj počas spánku), a preto Lisa navrhne, že Barta zoberie do jazzového klubu.

Lisa požiada Barta, aby hral v jej kapele, avšak on všetkých ostatných zatieni. Po tomto výkone sa ho spýtajú známi jazzmani, či by si nezahral v ich skupine. Lisa začne na svojho brata žiarliť.

Bart sa stane natoľko známym, že sa stane hviezdou Springfieldu a objaví sa na obálke dvoch časopisov. Lisa sa tiež na jednom objaví, ale... Bol to celý život jej sen hrať v takejto kapele a Bartovi sa to podarilo za taký krátky čas, preto je Lisa veľmi smutná. Marge sa teda rozhodne, že Lisa si môže vybrať nejakého psíka z útulku, aby sa rozveselila. Lisa si nevie vybrať, nakoniec uprednostní najzlatšieho psíka pred veľmi chorým psom, ktorý v útulku zrejme zomrie. V noci sa jej tento chorý pes prihovorí ako duch a povie jej, že je s ním koniec, pretože Lisa si vybrala krajšieho psa. Preto sa vráti do útulku. Tam však zistí, že je tam oveľa viac chorých zvierat, a tak ich všetkých vezme so sebou. Na ceste domov sa k nim pripoja ešte ďalšie zvieratá (napríklad aj slepecký pes alebo zvieratá z cirkusu). Lisa ich nemá kam dať, tak ich všetkých ukryje v podkroví domu Simpsonovcov.

Pri večeri je počuť nejaké čudné zvuky, a tak Lisa beží do podkrovia. Tam nájde Barta, ktorého do ruky pohryzie tiger. Zranenie ruky je natoľko vážne (rozsiahle poškodenie nervu v ruke), že Bart už nemôže bubnovať.

Bart zorganizuje spolu s jazzmanmi benefičný koncert, aby sa vyzbierali peniaze na operáciu. Lisa má medzitým problémy so zvieratami, ktoré budú utratené, ak pre ne nenájde vhodný domov. Bart sa teda rozhodne, že peniaze vyzbierané na koncerte použijú na výstavbu domu pre zvieratá.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Bart, Lisa, Marge a Maggie sedia na gauči. Kamera sa oddiali od gauča a môžeme vidieť "zKingKongizovaného" Homera, ktorý cez okno schmatne Marge a vylezie s ňou hore na mrakodrap. Potom sa snaží ubrániť útočiacim lietadlám.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...pieseň, pri ktorej sa zrazia The White Stripes s Bartom sa volá The Hardest Button to Button (je to zároveň paródia na rovnomenný videoklip)?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>