18x13 - Vyrůstáme ve Springfieldu

Originálny názov: Springfield Up
Produkčný kód: JABF07

Scenár: Matt Warburton, Réžia: Chuck Sheetz
Premiéra v USA: 18. február 2007
Hviezdni hostia: Eric Idle ako Declan Desmond

Obsah

Obrázok z epizódy 18x13

Dokumentarista predstavuje príbeh žiakov Sprigfieldskej základnej školy od ich detstva až do súčasnosti. Navštevoval ich každých osem rokov a zachytil tak kroniku ich životov. Všetko sa to začína pred 32 rokmi, kde sa snaží predpovedať ich budúce povolanie. Clancy Wiggum sa už ako dieťa rád hral na policajta, neskôr sa stal strážcom poriadku na chodbách v škole, postúpil na policajnú akadémiu a vďaka svojim masérskym schopnostiam sa stal náčelníkom polície.

Malý Homer chcel byť bohatý, ale nikto mu neveril. Ako 24-ročný predával hnoj, kládol otázky na teleshopingových prezentáciách, bol jediný vo svojej kapele, kreslil karikatúry na pohreboch a nakoniec stretol Marge a mali spolu deti. Teraz po rokoch predstiera, že je naozaj bohatý.

Frink už od detstva inklinoval k vede a túžil sa stať raketovým vedcom. Vedec je skutočne významný, ale ešte nikdy nemal ženu. Eleanor chcela byť právničkou a zároveň doktorkou. Skončila prestížne školy, ale napokon sa dozvedáme, že ona je tou šialenou ženskou s mačkami. Marge rada fotografovala a rozpráva svoj príbeh dokumentaristovi.

Prichádza Burns a vysvitne, že Homer nie je milionár. Dokumetarista chce zistiť, prečo Homer klamal, ale ten sa mu úspešne vyhýba. Robí tak preto, že sa cíti byť nikým. Dokumentaristovi je ho ľúto, zostrihá film, ktorý ho ukáže v dobrom svetle a Homer si nakoniec uvedomí, že jeho sny sa splnili a má svoju milujúcu rodinu.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Nie je.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Wiggum nechtiac po/za/strelil kameramana?
... Frink vynašiel prvok Frinktonium?
... Moe sa prvýkrát pobozkal s Comic Book Guyom?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>