18x21 - 24 minut

Originálny názov: 24 Minutes
Produkčný kód: JABF14

Scenár: Ian Maxtone-Graham a Billy Kimball, Réžia: Raymond S. Persi
Premiéra v USA: 20. máj 2007
Hviezdni hostia: Kiefer Sunderland

Referencie: (vysvetlivky) 24 [S]

Obsah

Obrázok z epizódy 18x21

V predchádzajúcej časti ste videli:
v škole sa otvára tajné oddelenie CTU (Counter Truancy Unit - Jednotka boja proti záškoláctvu), ktorého šéfkou je Lisa a jej pomocníkmi Milhouse, Martin Database. Do elektrárne prichádza protitoxická pohotovosť, aby odhalila zdroj nebezpečného žiarenia, Je ním Homerov starý strašne zapáchajúci jogurt, preto je jeho úlohou zbaviť sa ho. Bart sa dostáva do školského väzenia po tom, čo si opäť raz robí srandu zo Skinnera. Marge pri praní zistí, že dnes o tretej je výročný predaj koláčov a má iba 27 minút na to, aby niečo napiekla. Boj s časom sa začína.

Nasledujúce udalosti sa odohrávajú medzi 2:34 a 3:04 poobede:
Homer vracia Apuovi starý jogurt, pretože sa ním nie je úplne spokojný. Apu pristúpi na výmenu a Homer si môže vybrať akýkoľvek chce, keď si vezme aj ten starý. Do Kwik-E-Martu prichádzajú záškoláci Jimbo, Kearney a Doplh. Toxický jogurt je presne to čo hľadajú. Úlohou Milhousa je vypátrať čo chystajú. Homer ho však prezradí, obaja skončia v kontajneri na smetie a vezú sa v ňom po meste. Žiadni "tajní agenti" už nie sú k dispozícii a jediným riešením je oslobodiť Barta. Marge povzbudená neúspešným tretím miestom z minulosti dáva všetko do toho, aby napiekla výborný koláč, ale nemá hrozienka. Po nekompromisnom vyjednávaní Skinner napokon pristúpi na Bartove podmienky, pretože v ohrození je predaj koláčov. Záškoláci zatiaľ zostrojujú páchnucu bombu.

02:38:59 - Páchnuca bomba je hotová a vyskúšaná. Bart sa blíži k záškolákom, Marge sa bije s Luan o posledné hrozienka a kontajner sa zastavuje na koľajniciach pred približujúcim sa vlakom.

02:44:06 - Bart je u Jimba, Marge vyhrala boj o hrozienka, prichádzajúci školský autobus vytláča kontajner pred idúcim vlakom. Bart informuje Lisu, že chuligáni zostrojili bombu a chcú ju použiť. Zisťujeme, že Martin je zradca a záškolákom oznamuje odhalenie. Bart volá pomoc pre Ralpha, na ktorom bola páchnuca zmes taktiež vyskúšaná, ale dovolá sa Jackovi Bauerovi. Marge dáva piecť koláč a aby proces urýchlila pečie na maxime. Za pár sekúnd je spálený čo sa snaží zakryť krémom. Medzitým sa kontajner ďalej vezie dolu mestom, naráža k Moeovi, ktorý sa snaží si sám navŕtať zuby.

02:48:52 - Martin sa tvári, že hľadaných nevidí, Homer s Milhousom, Marge a Bart vezúci Ralpha smerujú ku škole.

02:55:41 - Všetci sú už v škole. Záškoláci sa snažia umiestniť bombu, ale sú pristihnutý školníkom. Pri bitke sa spustí alarm a Martin odchádza, aby to ukončil. Bart vytlčie z Nelsona pravdu o Martinovi a keď to už takmer prezradí Lise, Martin ho omráči. Predaj koláčikov je už v plnom prúde. Za tri minúty vybuchne bomba. Jediným riešením je uvoľniť uzáver s hot-dogovou vodou. Voda zaplaví miestnosť s bombou, Bart s potopí a cez malá okienko si ho všimnú návštevníci predaja. Marge svojím tvrdým koláčom toto sklo rozbije a vytekajúca voda vyplaví bombu, ktorú v poslednej sekunde zastaví Lisa. Prichádza Jack Bauer s celou jednotkou, aby si odchytil Barta...

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Gaučovú scénku nahrádza začiatok v štýle seriálu 24.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Bart mal vo vrecku nožík, voodoo bábiku Homera, zápalky a leták na výročný predaj koláčov?
... Bart si vyrezal na ruku nápis Najskôr smrť a potom domáce úlohy?
... recept na páchnucu bombu: zdochlina, spálený vlas, krabička strojčeku na zuby Jimbovej sestry, šesťtýždňové prdy vo fľaši, pot z Goofiho oblečenia a napokon kelímok Homerovho pokazeného jogurtu? ...názov je inšpirovaný seriálom 24?

Záznamy v protokoloch:

----------------------
JIMBO:
- Celé meno: Corky James Jones
- Známe prezývky: Jamesso, Dr. J, Hector Gutierrez
- Posledná známa pozícia: vodný žľab v záhradách Duff 
(stedovýchod)

DOLPH:
- Celé meno: Dolphin Starbeam
- Hovorí: španielsky, nemecky, arabsky, hebrejsky, 
latinsky, staroanglicky, klingonsky, esperanto
- Priatelí sa s Jackie Chanom (nepotvrdené)
- Zvláštne zručnosti: jazda na koni, step, britský akcent,
 stage fighting

KEARNEY:
- Celé meno: Kearney Zzyzwicz
- Predchádzajúce trestné činy: podpálenie Inda (3. stupeň), 
spln mesiaca, štvrť mesiaca, attempted purple nurple, 
hertz donut (oslobodený)
- vlastní vlastný smoking


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>