18x15 - Romouš a Julizna

Originálny názov: Rome-old and Juli-eh
Produkčný kód: JABF08

Scenár: Daniel Chun, Réžia: Nancy Kruse
Premiéra v USA: 11. marec 2007
Hviezdni hostia: Jane Kaczmareková ako Sudkyňa Constance Harmová

Obsah

Obrázok z epizódy 18x15

Homer spraví z pivnice dobre zariadenú herňu. Aby získal peniaze vyhlási bankrot, ale koná tak v domnienke, že ešte platí starý zákon. Treba šetriť, a tak sa Abe sťahuje k Simpsonovcom.

Znudení Bart a Lisa vidia, ako k Flandersovi privezú kartóny a inšpiruje ich to. Medzitým už začína Abe liesť všetkým na nervy. Prichádza Selma, aby strážila Abea strážiaceho Maggie. Sú sami doma, pri poháriku vína a končí sa to bozkávaním.

Začínajú spolu chodiť a to prináša úsmevné situácie. Homerovi sa ich láska vôbec nepáči a chce ich rozdeliť, ale nedarí sa mu to a ich vzťah vyústi do svadby.

Lisa a Bart dostávajú veľkú zásielku kartónových krabíc a postavia z nej pevnosť. To sa nepáči dodávateľovi, privolá celú armádu doručovateľov, strhne sa veľký boj, ktorý Bart s Lisou vyhrávajú a zbúrajú už nezaujímavú pevnosť.

Selma trvdo pracuje, chodí domov veľmi unavená, zatiaľ čo sa Abe stará o dieťa. Nezvláda však modernú techniku a uvedomí si, že už nie je najmladší.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Na obrazovke je stará mapa Springfieldu, ktorá začne horieť. V ohnivom kruhu sa z diaľky objavuje celá rodinka vo westernovom štýle na koňoch.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... názov epizódy je inšpirovaný známou hrou Róme a Júlia?
... scénku parodujúcu boj z Pána prsteňov?
... doručovateľská firma sa volá A.S.S. (ako hovoria, nič to nemá spoločné so zadkom)?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>