18x05 - Osudy dobrého vojáka Homera

Originálny názov: G.I. (Annoyed Grunt)
Produkčný kód: HABF21

Scenár: Daniel Chun, Réžia: Nancy Kruse
Premiéra v USA: 12. november 2006
Hviezdni hostia: Kiefer Sutherland ako plukovník

Referencie: (vysvetlivky) Looney Tunes [S], Full Metal Jacket [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 18x05

V Springfieldskom nákupnom stredisku sa Bart s Milhouseom zastavia v obchode s topánkami, kde pracujú Jimbo Jones, Dolph a Kearney. Bart a Milhouse to zneužijú, lebo keďže tam tí traja pracujú, musia sa k zákazníkom správať milo. Majiteľ obchodu sa ale zrazu rozhodne skoncovať so svojou prácou a pravidlá sa nanešťastie pre Barta a Milhousa zmenia.

Traja výtržníci odmietnu ponuku dvoch vojakov ktorí naberajú nové sily do armády. Preto sa rozhodnú, že zaútočia na mladšie kategórie. V základnej škole sú všetci samozrejme očarení vojenskými hrami a Bart sa hneď zapíše do programu pre neplnoletých (po dosiahnutí 18 rokov budú začlenení). Keď to však zistí Marge, donúti Homera, aby Barta dostal z armády preč. No Homer sa nakoniec sám zapíše do armády...

Homer sa aj napriek tomu, že Marge s tým nesúhlasí vydá do výcvikového kempu Clinton. Tam dostane prezývku "Snehová Vločka" a keď sa na to spýta, veliteľ ho potrestá tak, že mu dá jesť šišky, zatiaľ čo ostatní robia kliky. Neskôr sa všetkým nováčikom predstaví ich plukovník s neuveriteľne príjemným hlasom. Väčšina je priradená do prednej línie, až na pár tupcov vrátane Homera. Tí sú určení do nepriateľského tímu vo vojenskej hry.

Veliteľ Homer a ostatní v jeho tíme dostanú náskok, no čoskoro sa utekajú skryť pred plukovníkovou skupinou do Springfieldu. Plukovník nariadi svojej skupine prenasledovať nepriateľa aj do mesta, odvolávajúc sa na vyhlásenie Kongresu zabudované vo Vyhlásení Národného dňa brokolice. Plukovník to všetko nejako veľmi preháňa a mesto je o chvíľu plné vojakov a tankov. Homerova jednotka sa ukryje u Moea v pivnici. Ten však Homera zradí za peniaze od plukovníka, ktorý začne páliť ostrými nábojmi. Homerovi sa však podarí dostať domov, zatiaľ čo ho hľadajú vojaci po celom meste. Do domu Simpsonovcov sa nejako dostane malý špionážny vrtuľník, ktorý rozpozná Homera. V scéne parodujúcej gagy z Looney Tunes sa mu podarí vrtuľník zneškodniť. Po výbuchu sa plukovníkovi na monitore objaví hláška „A to je všetko priatelia!“ (That's all, folks!).

Marge dostane nápad naliať do vody v meste alkohol a tak opiť vojakov. To sa nakoniec aj podarí a na druhý deň sa plukovník prebúdza zo spánku. Okolo neho sú už nazúrení občania Springfieldu. Nakoniec sa teda vzdá. Homer si však musí ešte dokončiť svoju vojenskú povinnosť – ako „zháňač“ nových tvárí do armády.

 

Bartov trest


 Originálny trest: We are not all naked under our clothes.
 Český preklad:   -

 

Gaučový gag

 Všetci sedia na gauči, na ktorom prejdu celým procesom v umývačke áut.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov epizódy G.I. D 'oh je odvodený od postavičky G.I. Joea?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>