18x12 - Malá velká holka

Originálny názov: Little Big Girl
Produkčný kód: JABF04

Scenár: Don Payne, Réžia: Raymond S. Persi
Premiéra v USA: 11. február 2007
Hviezdni hostia: Natalie Portman ako Darcy

Obsah

Obrázok z epizódy 18x12

Lisa sa snaží vymyslieť príbeh o simpsonovskej rodine na deň kultúr, ale nič sa jej nezdá zaujímavé. Nakoniec si vymyslí, že jej dávni predkovia boli indiáni z kmeňa Hitachi a vyrobí si tradičný odev zo záclony. Jej prezentácia je najlepšia a bude s ňou reprezentovať školu.

Vypukne požiar, ktorý sa rýchlo šíri mestom a blíži sa ku škole. Všetky hasiace prístroje ale niekam zmizli. Zlodejom nie je nikto iný ako Bart. Použil ich ako pohon na vozík, ktorým sa vďaka tomu raketovou rýchlosťou preženie mestom a penou z prístrojov zahasí oheň. Stáva sa hrdinom a za to mu mesto splní jedno akékoľvek želanie.

Bart chce vodičský preukaz. Od Homera dostáva mobil, aby mu zavolal, keď ho bude treba niekam odviesť. Bart sa tak stáva (nielen) jeho šoférom za každého času a počasia. To mu začne liezť rýchlo na nervy a odchádza zo Springfieldu. Dostáva sa do akéhosi mesta, kde zbalí na aute dievča menom Darcy. Tá ho po krátkom čase nahovorí na svadbu, ale len preto, že je tehotná s jedným zahraničným študentom a bojí sa rodičov. Medzitým je štátne finále súťaže, kde sa Lisa priznáva, že si celý príbeh vymyslela, ale dopadne to pomerne pokojne. Bart odchádza do Utahu, aby si vzal Darcy. V poslednú chvíľu prichádzajú svadobný obrad ich rodičia a nič sa nekoná. Darcy sa prizná, že je tehotná, ale stretáva sa s pochopením, pretože jej mama je tiež.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci sú papierové postavičky oblečené iba v spodnom prádle. Nalepia na nich bežné oblečenie a sadnú si na kreslo.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Marge číta knihu Nagging, Your Key to Ecstasy (Hádky - váš kľúč k extáze)?
... rodokmeň Spucklerovej rodiny, kde sa nachádza ovca a aj mimozemšťan?
... prerobenú úvodnú scénku počas epizódy, kde Bart ide na aute a privalí ním Homera?
... Homer bol zavretý v kufre auta?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>