18x07 - Umění na špejli

Originálny názov: Ice Cream of Margie (With the Light Blue Hair)
Produkčný kód: HABF22

Scenár: Carolyn Omine, Réžia: Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 26. november 2006
Hviezdni hostia: -

Referencie: (vysvetlivky) Pimp My Ride [S], Da Ali G Show [S], The Oprah Winfrey Show [TV], James Bond (Casino Royale) [F], Star Wars [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 18x07

Po tom ako je Homer opäť prepustený z elektrárne, beží za zmrzlinárskym autom, ktoré akurát prechádzalo popri elektrárni. Homer si od starého predavača vypýta nanuk. Predavač však dostane infarkt, pretože musel Homerovi vydať zo sto dolárov a to všetko v drobných. Na pohrebe sa po rozhovore s vdovou po predavačovi rozhodne prebrať po ňom jeho prácu.

Marge je zdeprimovaná z toho, že už nič výnimočné vo svojom živote nerobí a jediné čo po nej zostane je čistá podlaha. No potom ako sa jej náhodou podarí zdvihnúť zalepené paličky od nanukov, napadne ju, že by mohla z týchto paličiek vytvárať umenie. Hneď sa jej podarí vytvoriť z paličiek Maggie. Výtvory v podobe obyvateľov zo Springfieldu sa rýchlo stanú populárnymi a o Marge má záujem aj televízia. Marge však chcela, aby bol Homer pri tom, aby bol jej morálnou podporou a Homer jej teda sľúbi, že sa vráti do 15:00 na zahájenie výstavy, ktorú Marge usporiadala. Ten však uvidel príležitosť predať všetku zmrzlinu a na svoj sľub zabudol. Spamätá sa až tesne pred treťou hodinou a rýchlo sa teda vracia domov na svojom zmrzlinárskom aute (ktoré mu pomohol vylepšiť Otto). V nedostatku času Homer zlezlie autom z cesty a pustí sa cez les. Ibaže sa mu nepodarí ubrzdiť auto a vletí rovno do Margeiných paličkových sôch.

Marge sa na Homera nahnevá a nechce s ním hovoriť. Homer je veľmi zúfalý a prosí Marge o odpustenie. Nakoniec sa dočká prekvapenia, ktoré pre neho prichystá Marge...

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Všetci majú telá v podobe švábov a hneď utečú preč z gauču (Maggie sa schová za gauč a potom z poza neho vykukne).

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov tejto epizódy je zrejme odvodený z piesne Stephen Fostera - "I Dream of Jeannie With the Light Brown Hair"?
...scéna v ktorej sa Homer oblieka do zmrzlinárskeho kostýmu je narážkou na zvučku z Da Ali G Show?
...keď Homer ukáže deťom vylepšené auto začne hrať pesnička od Missy Elliot – Get Ur Freak On a celá scéna je paródiou na televíznu reláciu Pimp My Ride?
... počas scény, v ktorej prichádza k deckám na ulici Homer na zmrzlinárskom aute hrá pieseň od The Dire Straits - Money for Nothing?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>