18x09 - Kill Gil

Originálny názov: Kill Gil: Vols. 1 & 2
Produkčný kód: JABF01

Scenár: Jeff Westbrook, Réžia: Bob Anderson
Premiéra v USA: 17. december 2006
Hviezdni hostia: Elvis Stojko (kandský krasokorčuliar)

Referencie: (vysvetlivky) Kill Bill [F], Vianočná koleda [K], Matrix [F], Ako Grinch ukradol Vianoce [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 18x09 Počas vianočnej Krustyho show na ľade sa Homer zapojí do potyčky medzi korčuliarmi a basketbalistami, ktorí už trénovali na rozostavanej palubovke. Potom sa rodina vyberie do obchodného domu Costington. Gil, ktorý je prezlečený za Santa Clausa, dá nevedomky Lise vypredaný set bábiky Malibu Stacy, ktorý však bol určený pre dcéru majiteľa obchodného domu pána Costingtona. Ten následne Gila vyhodí. Simpsonovci ho preto pozvú na svietky k sebe domov na vianočnú večeru. Ukáže sa však, že to bola chyba, pretože Gil sa v dome Simpsonovcov až príliš udomácni. Marge sa ale vždy nad Gilom zľutuje a nechá Gila bývať v dome dlhšie. Jej trpezlivosť vyprší po 11 mesiacoch Gilovej prítomnosti v dome. Rozhodne sa, že konečne povie Gilovi nie.

No Gil práve v ten deň odíde z domu a stane sa úspešným realitným agentom v meste Scottsdale v Arizone. Rodina sa tam na čele s Marge vydá, pretože Marge chce Gilovi vynadať a povedať nie. Po tom, ako Marge vynadá Gilovi pred menej úspešnými realitnými agentami, vyhodia ho aj z tejto práce. Simpsonovci sa na koniec z ľútosti rozhodnú kúpiť Gilovi dom v Scottsdale.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Frankincense is not a monster
 Český preklad:   -

 

Gaučový gag

 Rodinka si sadne na gauč v zimnom prestrojení a kamera sa oddiali. Môžeme vidieť pokojnú vianočne vyzdobenú obývačku s ozdobeným vianočným stromčekom a spiacim psom a mačkou Simpsonovcov.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...táto epizóda mala premiéru v deň 17. výročia vysielania prvej epizódy Simpsonovcov "Simpsons Roasting on an Open Fire"; bola to piata epizóda, ktorá sa vysielala v tento deň?
...táto epizóda (ak nerátame Špeciálne čarodejnícke diely) obsahuje druhýkrát výrazne zmenenú úvodnú zvučku - konkrétne vo vianočnom štýle; prvá výrazná zmena zvučky bola v epizóde 17. série "Homer Simpson, This Is Your Wife"?
...názov epizódy je narážkou na dvojdielny film Quentina Tarantina - Kill Bill?
..."Grumple" je jasná paródia na kreslenú postavu "Grinch" ( konkrétne film Ako Grinch ukradol Vianoce)?
...v tejto epizóde sa po prvýkrát dozvedáme priezvisko Gila - Gunderson?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>