18x01 - Žabař, kuchař, manželka a její Homer

Originálny názov: The Mook, the Chef, the Wife and Her Homer
Produkčný kód: HABF15

Scenár: Bill Odenkirk, Réžia: Michael Marcantel
Premiéra v USA: 10. september 2006
Hviezdni hostia: skupina Metallica, Joe Mantegna (Tlstý Tony), Joe Pantoliano (Dante Calabresi), Michael Imperioli (Dante Calabresi Jr.)

Referencie: (vysvetlivky) Sopranovci [S], Batman Begins [F], Hľadá sa Nemo [F], Garfield [S], Príbeh žraloka [F],Krstný otec (The Godfather) - záverečná scéna, keď Kearny zatvára dvere pred Lízou je paródiou na záverečnú scénu z prvej časti filmovej trilógie Krstný Otec [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 18x01

Po tom ako Bart nechce pustiť Lisu sadnúť si v plnom školskom autobuse vedľa neho, začne sa sťažovať Ottovi. Lise sa náhodou podarí zhodiť Ottovi jeho milovaný kazeťák aj s kazetou funku, ktorý sa rozbije. Otto je smutný, no cestou do školy uvidí svoju obľúbenú skupinu Metallica, ako stoja pri svojom pokazenom aute. Zastaví (členovia skupiny si ho veľmi dobre pamätajú z koncertov) a navrhne im, že ich zvezie. Ale autobus už riadi Bart, a tak Metallicu odvezie Hans Moleman.

Deti teda musí odviesť do školy na aute Marge. Postupne vyzdvihuje školákov. Zastavia sa aj pre Michaela. Nelson si z Michaela najskôr uťahuje, no po tom ako vysvitne, že je to syn Springfieldskeho šéfa mafie Tlstého Tonyho, všetci sa ho boja. Jediný, komu to nevadí je Lisa, ktorá sa s ním skamaráti. Tlstý Tony pozve Simpsonovcov na večeru na znak vďaky.

Počas večere prídu nepriatelia Tonyho mafiánskej rodiny - Calabresiovci a všetko vyzerá dobre, až kým mafiáni zistia, že potomok Tonyho, ktorý by sa pomstil za otcovu smrť, by sa stal radšej kuchárom ako hlavou mafie. Tlstý Tony je postrelený a odvezú ho do nemocnice. Jeho úhlavní nepriatelia Dante a Dante Jr. Calabresiovci, chcú aby Michael nastúpil na miesto svojho otca. Ten to ale odmietne, tak sa teda ponúknu Homer a Bart. Tí sa hneď pustia do vymáhania peňazí a očividne sa im život mafiánov páči. Michael však nemôže ďalej, žiť s tým ako si tí dvaja ničia život, preto sa rozhodne prebrať otcove povinnosti na seba. Michael pripraví otrávenú večeru trom členom nepriateľskej mafiánskej rodiny Calabresiovcov. Na záver Tlstý Tony pochváli svojho syna za dobre vykonanú prácu.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Namiesto gauča sú v izbe 4 stoličky. Všetci sa točia okolo stoličiek a keď prestane hrať hudba, všetci si sadnú, okrem Homera, ktorý zostane stáť.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...keď Líza hovorí Ottovi, že Bart ju nechce pustiť vedľa seba, jej náhrdelník je červený (normálne je biely)?
...keď Bart položí skateboard vedľa seba, aby zablokoval miesto pre Lízu, miesta za Bartom sú voľné, ale keď sa Líza sťažuje Ottovi, tak tam už niekto sedí?
...názov tejto epizódy je odvodený od filmu The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover (1989)?
...dôvod prečo v Springfielde nie je McDonald’s a Burger King je, že Klaun Krusty platí mafiánov aby v meste nemohli byť?
…pesnička, ktorú hrá Metallica na dodávke Hansa Molemana bola "Master of Puppets"?
...syn Tlstého Tonyho Michael, je pomenovaný podľa Michaela Corleoneho (syna Dona Vita Corleoneho) z trilógie Krstný Otec (dokonca sú jeho vlasy veľmi podobné vlasom, ktoré počas natáčania filmu nosil AlPacino)?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>