18x11 - Pomsta bývá nejsladší natřikrát

Originálny názov: Revenge is a Dish Best Served Three Times
Produkčný kód: JABF05

Scenár: Joel H. Cohen, Réžia: Michael Polcino
Premiéra v USA: 28. január 2007

Obsah

Obrázok z epizódy 18x11

Simpsonovci idú po diaľnici, keď sa zrazu pred nich napchá texaský chlapík. Homer sa mu chce pomstiť, ale Marge je proti a tak sa začína rozprávanie troch príbehov o pomste.

1. The count of Monte Fatso
Ide o paródiu na známy román Gróf Monte Christo. Všetko sa to začína v Paríži. Homer je zatknutý za vlastizradu a poslaný na doživotie do väzenia. Po čase si jeho ženu Marge vezme Moe, ktorý to na neho všetko ušil. Homer sa chce pomstiť. V tom mu pomôže jeho spoluväzeň, ktorý dlhé roky kopal únikový tunel z cely a navyše mu daruje mapu pomocou ktorej nájde veľký poklad. O pät rokov pozýva bohatý Homer, teraz už pod meno Monte Fatso, Marge s jej novou rodinou na veľkú slávnosť do svojho honosného sídla. Tu prezradí svoju pravú totožnosť a vyrovná si staré účty s Moeom. Jeho smrť ale Marge nahnevá, ale jeho pomsta všetko ešte viac zhorší.

2. Revenge of the Geeks
Príbeh rozpráva Lisa. V škole sú šikanovaní všetci šprti. Už majú toho plné zuby a chystajú pomstu. Zostroja rukavicu, ktorá dokáže zneškodniť každého. V škole nastane pokoj a Milhouse sa stáva ochrancom bifľošov. Začína však silu rukavice pužívať proti každému, kto ho kedy nejak zranil a stáva sa závislým na pomste. Mieri na Lisu, ale nedokáže to. Odhodí svoje rukavice, ale zabudol na Nelsona a ten už vie čo s nimi...

3. Batman Begins
Rozprávačom tretieho a zároveň posledného príbehu je Bart. Tentoraz autori parodujú snáď všetky časti Batmana. Simpsonovci sa vracajú z opery tmavou úzkou uličkou ako stvorenou na zločin. Prepadne ich Snake a zabije bartových rodičov. Posledným Homerovým želaním bolo pomstiť ich smrť. Bart s pomocou Abea získava na sile a pod prezývkou Bartman sa stáva postrachom zločincov. Na jednom luxusnom večierku sa nachádza vzácny drahokam. Prichádza sem zlodej, ktorý všetkých zhypnotizuje a odnáša si cenný lup, ale Bartman ho zneškodní. Spoznáva v ňom chlapa, ktorý zabil jeho rodičov a vykoná tak sľúbenú pomstu.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka ako bábätká v plienkach dolezú do izby a usadia sa na svoje obvyklé miesta na gauči. Začnú postupne starnúť, až do ich klasickej podoby.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Moeov celý majektok boli iba jedny dvere?
... Homer si nevšimol počas dlhej doby, že má spoluväzňa?
... Skinner je šikanovaný žiakmi?
... tranvestitu Lennyho ako Poison Lady?


Epizóda bola venovaná všetkým, ktorí zahynuli vo filmoch Star Wars:
DARTH VADER
DARTH MAUL
GREEDO
UNCLE OWEN
STORM TROOPER 5
JANGO FETT
GENERAL GRIEVOUS (DROID)
STORM TROOPER 22
DAK
OBI WAN (BEN) KENOBI
WHOEVER JIMMY SMITS PLAYED
HUTT, JABBA THE
SY SNOODLES
UNFORTUNATELY, NOT JAR-JAR BINKS
EVERYONE ON BOTH DEATH STARS WHEN THEY BLEW UP 


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>